Evenimentul zilei

Lun07132020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Reguli europene de utilizare a dronelor în Republica Moldova

Reguli europene de utilizare a dronelor în Republica Moldova

14 Mai 2018 - 

Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova a inițiat o campanie de informare privind regulile europene de utilizare a dronelor.  Potrivit directorului AAC Radu Bezniuc, implementarea noului cadru legal, care în câteva luni va fi introdus la nivelul întregii UE pentru drone, ca parte a strategiei sale privind aviaţia civilă, reprezintă şi principala provocare a Autorităţii Aeronautice Civile pentru 2018. În acest context, este foarte important ca cetățenii, să fie informați cât mai larg și corect despre aceste reguli. 

Un alt mesaj important, promovat de către Autoritatea Aeronautică Civilă, este legat de faptul că pasagerii fie din Republica Moldova, fie din Uniunea Europeană, au drepturi egale, iar succesul Europei în asigurarea și respectarea drepturilor pasagerilor motivează autoritățile țării noastre să continue mai activ acțiunile de informare. ”Mesajul pe care îl transmitem  pasagerilor este că drepturile lor sunt reale și că nu pot fi ignorate de nimeni”, a mai adăugat Radu Bezniuc.

Regulamentul privind compensarea şi asistenţa pasagerilor în eventualitatea refuzului la îmbarcare şi anulării sau întârzierii prelungite a zborurilor transpune integral normele UE în domeniu. În unele cazuri pasagerii pot cere compensații până la 600 de euro. Practica arată însă că, în mare parte, cetățenii Republicii Moldova care călătoresc pe calea aerului nu își cunosc drepturile.

 

Lasă un comentariu