Evenimentul zilei

Lun03182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Pe lângă români, și americanii investesc în educația din R. Moldova

Pe lângă români, și americanii investesc în educația din R. Moldova Recomandat

18 Mai 2018 - 

SUA vor aloca 50.500 de dolari pentru reabilitarea clădirii care găzduiește școala din satul Borceag, raionul Cahul.

Ambasada SUA la Chișinău precizează prin intermediul unui comunicat că aceste proiecte reprezintă relația strânsă dintre oamenii din Moldova și cei din Statele Unite. „Astfel de proiecte întăresc relația bilaterală și demonstrează angajamentul ferm al Statelor Unite de a asista partenerul său, Republica Moldova, în aducerea serviciilor esențiale în fiecare regiune a acestei țări”, se precizează în comunicat.

Directorul școlii, Alexandru Gaibu, a declarat pentru IPN că au fost renovate grupurile sanitare construite încă în 1972, care nu mai erau funcționale. După renovare, elevii au acces și la apă caldă. De asemenea, a fost renovată sala de sport.

Renovarea școlii din Borceag, Cahul, a fost realizată cu eforturile comune întreprinse de Comandamentul European al Forțelor Armate ale SUA în Europa, Comandamentul de Ingineri al Flotei Marine, Biroul Cooperare Militară, Ambasada SUA în Republica Moldova, autoritățile locale și administrația școlii”, se arată pe pagina e Facebook a Ambasadei SUA în R. Moldova.

 

La eveniment a participat și ambasadorul SUA la Chișinău, James Pettit. 

Lasă un comentariu