Evenimentul zilei

Lun03182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Încă o instituție de învățământ, Gimnaziul Săiți, raionul Căușeni, reparată cu bani românești

Încă o instituție de învățământ, Gimnaziul Săiți, raionul Căușeni, reparată cu bani românești

18 Mai 2018 - 

La Gimnaziul Săiți, raionul Căușeni, se derulează un proiect de reabilitare a clădirii. Pentru reparația capitală a blocului nr. 2 al instituției au fost alocate mijloace financiare în valoare de cinci milioane lei, dintre care jumătate reprezintă contribuția Consiliului raional Căușeni, iar cealaltă jumătate sunt oferiți de către Consiliul județean Dâmbovița, România. 

Până în prezent, a fost schimbat acoperișul cu țigla metalică, lucrări care au costat 685 mii lei, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Igor Șarov, secretarul general de stat la ministerul respectiv, a întreprins o vizită de lucru la Săiți, unde a trecut prin sălile de clasă, pe la bibliotecă și sala de festivități a gimnaziului. De asemenea, Igor Șarov a participat la discuții cu cadrele didactice și elevii instituției de învățământ.

„Datoria noastră, a tuturor, este să depunem eforturi pentru ca fiecare elev să aibă acces la educație de calitate. Este esențial ca procesul de predare-învățare să se desfășoare în instituții de învățământ dotate corespunzător, iar elevii și cadrele didactice să vină la școală cu plăcere. Vă felicit pentru eforturile depuse pentru modernizarea Gimnaziului Săiți, care au drept scop îmbunătățirea condițiilor educaționale și sanitare în instituție”, a declarat secretarul general de stat.

La rândul lor, cadrele didactice au salutat reformele inițiate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, îndeosebi măsurile întreprinse pentru eficientizarea și debirocratizarea învățământului general.

Totodată, cu prilejul Zilei Internaționale a Muzeelor, oficialul a participat și la inaugurarea muzeului din satul Săiți – instituție indispensabilă pentru promovarea și păstrarea patrimoniului cultural local.

 

 

Lasă un comentariu