Evenimentul zilei

Lun03182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Avem copii inteligenți: Republica Moldova a obținut locul II la Concursul internațional de Științe și Inginerie „Intel ISEF”

Avem copii inteligenți: Republica Moldova a obținut locul II la Concursul internațional de Științe și Inginerie „Intel ISEF”

23 Mai 2018 - 

Recent, în Pittsburgh (Pennsylvania, SUA), s-a desfăşurat Concursul internațional de Științe și Inginerie „Intel ISEF”, la care au participat peste 1750 de elevi din circa 80 de ţări ale lumii, inclusiv din toate statele SUA. În cadrul celei mai grandioase și prestigioase competiții internaționale de științe pentru elevii din învățământul general, au fost prezentate aproximativ 1500 de proiecte de cercetare.

Din partea Republicii Moldova, la acest concurs au participat trei elevi, care au fost selectați în cadrul etapei republicane „Mold SEF”, desfășurată în anul curent. Sandu Chiriţa, elev la  Liceul Tehnologic Resurse Educaţionale și Training Tehnologic „B. Z. Herţli” din Chişinău, a participat în concurs cu proiectul „A Novel Approach to Call Quality Assessment Using Sequential Neural Networks”, iar elevii Artemie Mitioglo și Vladislav Mitioglo de la Liceul Teoretic „Orizont”, mun. Chişinău, au participat cu proiectul „Combating air polution with the help of nanotechnology”.

Locul II a fost obținut de Sandu Chiriţa de la Liceul „B. Z. Herţli”. Anul trecut, el a obținut Premiul special, relevă serviciul de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. 

 

 

Lasă un comentariu