Evenimentul zilei

Lun03182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Suntem poligloți de la naștere: „Anul limbilor europene în Republica Moldova”, un proiect de succes

Suntem poligloți de la naștere: „Anul limbilor europene în Republica Moldova”, un proiect de succes

25 Mai 2018 - 

A avut loc festivitatea de încheiere a proiectului „Anul limbilor europene în Republica Moldova 2017-2018”. La eveniment, care a avut loc în incinta Institutului Muncii, au fost prezenți Angela Cutasevici, secretar de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, E.S. Valeria Biagioti, ambasadorul Italiei, E.S. Pascal le Deunff, ambasadorul Franței, Florian Seitz, șef-adjunct al Misiunii și șef al Departamentului pentru cultură al Ambasadei Germaniei, Joe Tordella, atașat cultural al Ambasadei SUA, distinși profesori, conducători de instituții de învățământ și responsabili din cadrul organelor locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDI).

În cadrul evenimentului, Angela Cutasevici a subliniat că inițiativa desemnării anului de studii 2017-2018 drept „Anul limbilor europene” reprezintă o modalitate de a promova diversitatea lingvistică, de a susține studierea limbilor străine și de a favoriza multilingvismul și cooperarea interculturală, se arată într-un comunicat de presă al ministerului de resort. 

„În acest an academic, oferta de programe, seminare, concursuri destinate elevilor și profesorilor a fost deosebit de generoasă, numărul acestora depășind cu mult indicatorul de 45 de acțiuni, propus inițial de către minister”, a declarat oficialul.

Proiectul „Anul limbilor europene în Republica Moldova” a fost inițiat la începutul anului școlar și coordonat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în colaborare cu ambasadele Franței, Germaniei, Italiei, Spaniei în România și cu Ambasada Statelor Unite în Republica Moldova. Cele peste 100 de activități din cadrul proiectului au fost organizate de către Academia de Inovare și Schimbare prin Educație în parteneriat cu Agenția Universitară a Francofoniei, Centrul Cultural German „Akcente”, Asociația Profesorilor de Limba Franceză, Asociația Profesorilor de Limba Germană, Direcția generală educație, tineret și sport, profesori de limba spaniolă și profesori de limba italiană din Republica Moldova.

Scopul proiectului a fost de a asigura condiții de acces elevilor la studierea a cel puțin două limbi de circulație internațională, așa cum prevede art. 9, al. 7) și 8) din Codul Educației, precum și de a instrui cadrele didactice de limbi străine.

 

 

Lasă un comentariu