Evenimentul zilei

Joi01242019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Copiii sunt la fel pe toate meridianele: Ambasada Chinei la Chișinău a împărțit daruri picilor din casele de copii de tip familial

Copiii sunt la fel pe toate meridianele: Ambasada Chinei la Chișinău a împărțit daruri picilor din casele de copii de tip familial

28 Mai 2018 - 

Pentru zece case de copii de tip familial sărbătoarea Zilei Internaționale a Copilului a venit mai devreme, cu daruri din partea Ambasadei Chinei în Republica Moldova. Copiii, veniți din diverse raioane ale țării, s-au adunat, astăzi, la Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, unde au prezentat un program artistic, iar la final au primit în dar rechizite școlare, cărți, dulciuri și jucării, transmite IPN.

Claudia Balaban, directoarea Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă”, a spus că relațiile de colaborare dintre Bibliotecă și Ambasada Chinei au început încă de la acreditarea misiunii diplomatice. Republica Chineză este o țară bogată, iar cea mai mare bogăție a ei sunt oamenii, care sunt foarte harnici, la fel ca și cei din Moldova.

Zhang Yanjun, soția ambasadorului chinez în Republica Moldova, a menționat că atenția acordată educației copiilor și grija față de dezvoltarea lor este datoria primordială a întregii societăți. Ambasada Chinei întotdeauna a acordat deosebită atenție și sprijin cauzei copiilor. Va continua să depună eforturi și pe viitor, împreună cu toată societatea, pentru a crea un mediu sănătos și fericit pentru copii.

Copiii s-au arătat foarte mulțumiți de darurile primite, cărțile le vor citi vara, iar ghiozdanele le vor păstra pentru școală.

Liuba Roșca, pe parcursul anilor, a fost mamă pentru 32 de copii. Femeia spune că în orice familie apar situații mai dificile, dar cu multă străduință le face față.

Evenimentul a fost organizat de Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, în colaborare cu Ambasada Republicii Populare Chineze și Fondul Copiilor din Republica Moldova.

 

 

 

 

Lasă un comentariu