Evenimentul zilei

Ma08212018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Liechtenstein, un stat mic, dar cu oameni cu inimă mare. Vezi ce sprijin au acordat pentru tinerii noștri

Liechtenstein, un stat mic, dar cu oameni cu inimă mare. Vezi ce sprijin au acordat pentru tinerii noștri

29 Mai 2018 - 

Astăzi, a avut loc inaugurarea atelierului de instruire practică la meseria „Lăcătuș-instalator tehnică sanitară” al Școlii Profesionale Nr. 7, dotat cu echipamente performante cu sprijinul financiar al Fundației Liechtenstein Development Service (LED), în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC).

În discursul său, secretarul de stat în domeniul educației, Angela Cutasevici, a mulțumit partenerilor de  dezvoltare pentru susținerea constantă și consistentă pe care o acordă Republicii Moldova în procesul de modernizare a instituțiilor de învățământ profesional tehnic. 

„MECC depune eforturi considerabile pentru revigorarea școlilor profesionale, întrucât educația nu înseamnă doar cunoștințe teoretice, dar mai ales obținerea competențelor practice, astfel încât viitorii absolvenți să se poată încadra în câmpul muncii. În acest sens, suntem recunoscători partenerilor din Liechtenstein pentru suportul financiar, care nu este altceva decât o investiție în viitorul copiilor noștri”, a declarat Angela Cutasevici.

Atelierul „Lăcătuș-instalator tehnică sanitară” a fost dotat cu utilaj tehnologic performant și înzestrat cu mobilier corespunzător, care vor permite instruirea calitativă a viitorilor muncitori calificați prin folosirea metodelor și tehnicilor moderne de pregătire și prelucrare a materialelor pentru montare; întreținerea și repararea sistemelor tehnico-sanitare, a utilajelor; utilizarea tehnologiilor de sudare a ţevilor de plastic etc., se arată într-un comunicat de presă al ministerului de resort.

La Școala Profesională Nr. 7 din mun. Chișinău își fac studiile 590 de elevi. Astfel, tinerii vor beneficia de condiții optime pentru pregătirea lor, iar competențele obținute vor corespunde cerinţelor de calitate ale pieței muncii la montarea sistemelor tehnico-sanitare.

Suma totală a proiectului de modernizare a atelierului Școlii Profesionale Nr. 7 din Chișinău s-a cifrat la 200.000 de lei, bani oferiți de către LED, în contextul implementării Strategiei de dezvoltare a învățământului profesional tehnic. 

 

Lasă un comentariu