Evenimentul zilei

Joi01242019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie 37 de studenți din familii defavorizate au primit burse anuale de studii

37 de studenți din familii defavorizate au primit burse anuale de studii

30 Mai 2018 - 

Tot mai multă lume înțelege că cea mai bună investiție este cea făcută în oameni. 37 de studenți din familii defavorizate vor beneficia de burse anuale în valoare a câte 7000 lei, oferite în cadrul celei de-a IV-a ediții a Programului „Burse pentru Viitorul Tău!”.

Scopul acestui program este asigurarea accesului echitabil la studii universitare și susținerea materială în obținerea educației de calitate pentru un viitor sigur tuturor tinerilor din Republica Moldova, în special a celor din medii social-vulnerabile, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

În acest an, la concurs au participat 85 de studenţi de la 12 instituţii de învăţământ superior din ţară, iar în urma evaluării dosarelor depuse, au fost selectaţi 37 de finalişti, de la nouă instituţii de învăţământ superior, dintre care cinci sunt studenți la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”.

În cadrul unui eveniment festiv de decernare a diplomelor de performanțe  bursierilor, au participat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari, secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Andrei Chistol, preşedintele comitetului de administrare al băncii comerciale ,,Moldova Agroindbank”, Serghei Cebotari, rectori ai universităților, cadre didactice și studenți.

„Tinerii sunt viitorul unei țări, iar bunăstarea ei depinde de cunoștințele și inteligența lor. Implementarea acestui program este o investiţie sustenabilă în viitorul generaţiei tinere. Prin acordarea acestui suport ne exprimăm aprecierea faţă de meritele copiilor sârguincioşi, precum şi îi încurajăm să-şi valorifice potenţialul”, a menționat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Socială, Svetlana Cebotari.

Proiectul „Burse pentru Viitorul Tău!” reprezintă o continuare a programului „Burse Suplimentare pentru Tinerii din Familii Dezavantajate”, care a fost lansat în 2010 de către Centrul de Informaţii Universitare şi a fost realizat pe parcursul a trei ediţii cu sprijinul Fondului de Urgenţă/Fundaţiile pentru o Societate Deschisă. Începând cu anul 2014, proiectul este implementat cu suportul financiar al BC „Moldova Agroindbank” SA, în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale și Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării. 

 

 

Lasă un comentariu