Evenimentul zilei

Joi01242019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Experţi NATO evaluează învăţământul militar de la noi

Experţi NATO evaluează învăţământul militar de la noi

06 Iunie 2018 - 

Un grup de experţi NATO se află, în perioada 5-7 iunie curent, în Republica Moldova. Vizita se desfăşoară în contextul implementării Programului de modernizare a învăţământului militar (DEEP) în Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” (AMFA).

Potrivit rectorului Academiei Militare, colonel Sergiu Plop, vizita are ca scop evaluarea procesului de studii în instituţia de învăţământ pentru anul universitar 2017–2018 şi stabilirea obiectivelor pentru anul de studii 2018-2019.

Sursa citată a specificat că experţii NATO au planificate întrevederi cu  generalul de brigadă Igor Cutie, comandant al Armatei Naţionale, cu reprezentanţi ai Ministerului Apărării şi Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, în cadrul cărora vor discuta despre realizările în domeniul învăţământului militar din Republica Moldova prin intermediul Programului de modernizare a învăţământului militar şi perspectivele de colaborare în acest sector.

Programul de Consolidare a Instruirii în domeniul Apărării (DEEP) a demarat în anul 2009 şi are ca obiectiv modernizarea învăţământului militar din ţara noastră, relevă serviciul de presă al ministerului de resort.

 

 

Lasă un comentariu