Evenimentul zilei

Dum05262019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Primăria capitalei alocă mijloace instituțiilor de învățământ din Chișinău pentru a-și achita datoriile

Primăria capitalei alocă mijloace instituțiilor de învățământ din Chișinău pentru a-și achita datoriile

13 Iunie 2018 - 

Peste 100 de școli și grădinițe din Chișinău vor primi alocații din bugetul municipal, în valoare totală de peste 14 milioane de lei, pentru achitarea datoriilor și plăților curente de întreținere, dar și pentru alte cheltuieli. O dispoziție în acest sens a fost semnată astăzi de primarul interimar Ruslan Codreanu, transmite IPN.

Pentru achitarea datoriilor și a plăților curente pentru energia termică, gaze, apă și canalizare, pentru perioada mai-august a anului curent, vor fi alocați 8 mln. 522,7 mii de lei instituțiilor de învățământ cu un număr mic de elevi (instituții cu sold negativ). Banii vor fi alocați din mijloacele financiare centralizate prevăzute pentru procesul educațional (5 mln. 550,5 mii de lei) și din mijloacele financiare centralizate prevăzute pentru liceele și clasele cu profil (2 mln. 922,7 mii de lei).

Din mijloacele prevăzute pentru suplimentarea unor articole de cheltuieli ale instituțiilor cu regim special și alte cheltuieli, peste 60 de grădinițe vor primi 5 mln. 299,3 mii lei. Iar două gimnazii vor primi 245 de mii de lei.

Direcția generală finanțe de la Primăria Chișinău va opera modificările de rigoare în bugetul municipal pentru anul 2018 pentru executarea dispoziției.

 

 

 

Lasă un comentariu