Evenimentul zilei

Ma04072020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Direcția educație s-a autosesizat privind colectările ilicite de bani în grădinițe şi școli

Direcția educație s-a autosesizat privind colectările ilicite de bani în grădinițe şi școli

16 Iunie 2018 - 

Direcția generală educație, cultură, tineret și sport a Consiliului municipal Chişinău s-a autosesizat în legătură cu colectările ilicite de bani în instituțiile de învățământ. Într-un comunicat de presă se menționează că din sursele anonime s-a constatat că în unele școli și grădinițe managerii refuză să elibereze anumite dosare, acte sau creează variate circumstanțe ca să oblige părinții să achite contribuții restante în asociațiile de părinți sau alte fundații.

 

DGECTS reamintește că, potrivit Ordinului din 8 septembrie 2017, se interzic colectările ilicite de bani sub orice pretext: presupusele taxe de înmatriculare în instituțiile cu finanțare de la buget, asigurarea cu manuale de alternativă, prestarea serviciilor educaționale suplimentare la programele de studii, consultații academice, efectuarea lucrărilor de reparație, amenajarea și dotarea instituțiilor de învățământ, organizarea activităților extrașcolare etc. La fel, se interzice acceptarea altor beneficii din partea copiilor sau a elevilor și familiilor acestora.

În cazul nerespectării conținutului prezentului ordin, dar și a prevederilor actelor legislative ce interzic colectările ilicite de bani, persoanele găsite vinovate vor fi trase la răspundere în conformitate cu legislația în vigoare.

Lasă un comentariu