Evenimentul zilei

Mie02202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie O sărbătoare memorabilă pentru 100 de tați și copii, de Ziua Internațională a Taților

O sărbătoare memorabilă pentru 100 de tați și copii, de Ziua Internațională a Taților

18 Iunie 2018 - 

Peste 100 de tați și copii moldoveni au participat duminică la un eveniment sportiv dedicat Zilei Internaționale a Taților, grație unui parteneriat dintre UNICEF Moldova și Federația Moldovenească de Fotbal.

Micii sportivi au avut ocazia să-și pună uniformele în vestiarele echipei naționale de fotbal din Moldova și să participe la activități sportive cu elemente de fotbal pe arena principală a stadionului Zimbru, unde joacă echipele naționale.

„Federația de fotbal este onorată să se implice alături de UNICEF în organizarea acestei sărbători, deoarece rolul tatălui este unul extrem de important în viața fiecărui copil,” a menționat Nicolae Cebotari, secretar general la Federația Moldovenească de Fotbal la deschiderea evenimentului. „Sperăm că unii dintre copiii care participă astăzi la aceste competiții, alături de tații lor, vor completa pe viitor lotul echipei naționale de fotbal”.

Deoarece Campionatul Mondial se află în plină desfășurare, iar Ziua Tatălui este sărbătorită astăzi în mai mult de 80 de țări, legenda fotbalului, David Beckham, oferă o imagine emoționantă a experiențelor sale ca părinte într-un videoclip lansat de cartierul general UNICEF.

În videoclip, David Beckham, care este și Ambasador al Bunăvoinței UNICEF din 2005, vorbește despre necesitatea de a fi alături de copii și despre modul în care momentele normale, de zi cu zi, sunt adesea cele mai speciale atunci când vine vorba de părinți și copii.

Ziua Internațională a Taților este un prilej să ne amintim că tații constituie una dintre resursele extrem de importante care contribuie la dezvoltarea fizică și emoțională a copiilor, se arată într-un comunicat de presă al UNICEF. 

La activitățile sportive au participat tați cu copii de diferite vârste, băieți și fete de pe ambele maluri ale Nistrului, precum și copii cu disabilități. Federația Moldovenească de Fotbal a donat, în cadrul evenimentului, un lot de echipament sportiv grădiniței „Sun Rise”, una din grădinițele inclusive din Chișinău.

 

 

 

Lasă un comentariu