Evenimentul zilei

Sam02232019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Doi veterani ai războiului de la Nistru vor duce flacăra Unirii la Alba Iulia!

Doi veterani ai războiului de la Nistru vor duce flacăra Unirii la Alba Iulia!

18 Iunie 2018 - 

Aceștia au pornit astăzi dimineață la ora 9:00 din scuarul Complexului Memorial Cimitirul Eroilor Români din Chișinău. Traseul nu va fi unul simplu, întrucât veteranii vor avea de parcurs aproximativ 650 de kilometri cu bicicleta până la 1 iulie.

„Astăzi dăm start Maratonului Memoriei celor căzuți în toate războaiele pentru pământul românesc. O să parcurgem o distanță de aproape 650 de kilometri până la Alba Iulia. În toate localitățile Basarabiei și ale României prin care o să trecem, o să vizităm administrațiile publice locale”, a declarat Ghenadie Cosovan, veteran al războiului de la Nistru, președintele Asociației „Credință Patriei”, se arată într-un comunicat de presă al Asociației „UNIREA – ODIP”.

„Le urăm mult succes veteranilor războiului de la Nistru în acest parcurs deloc ușor până la Alba Iulia, iar noi, tânăra generație, vom prelua această flacără pe 1 iulie și o vom aduce înapoi în capitala celui de-al doilea stat românesc, la Chișinău”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA – ODIP”.

Reamintim că persoane de toate vârstele din 1000 de localități din România și Republica Moldova vor parcurge peste 1000 de kilometri pentru a scrie istorie. Marșul Centenarului va porni din Alba Iulia, cetatea-simbol, pe 1 iulie, și se va încheia la Chișinău, pe 1 septembrie. Traseul este alcătuit din 11 etape, care vor fi parcurse în câte cinci zile fiecare.

 

 

 

Lasă un comentariu