Evenimentul zilei

Joi02212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Veniți la carte, măi copii! Absolvenții de gimnaziu sunt chemați la studii liceale

Veniți la carte, măi copii! Absolvenții de gimnaziu sunt chemați la studii liceale

09 Iulie 2018 - 

Astăzi, 9 iulie, este dat startul admiterii în licee, pentru anul de studii 2018–2019. Prima etapă de admitere se va desfășura în perioada 9-27 iulie. Liceele care nu își vor completa toate locurile disponibile vor organiza al doilea tur de admitere, între 6 și 15 august, transmite IPN.

În cadrul primei etape (9-27 iulie), între 9-20 iulie, va avea loc depunerea actelor pentru înscrierea la concurs. Între 23-24 iulie, se va desfășura concursul dosarelor, calcularea mediilor de concurs și stabilirea listei finale a elevilor admiși. Pentru 23 iulie, este programat concursul în liceele cu admitere în baza probelor. Pe 26 iulie vor fi anunțate rezultatele concursului de admitere, iar pe 26 și 27 iulie va fi prezentat raportul privind rezultatele sesiunii de admitere în liceu.

În cadrul etapei a doua (6-15 august), între 6-8 august, va fi organizată procedura de depunere a actelor pentru înscrierea la concurs. Pe 9 august, se va desfășura concursul dosarelor, calcularea mediilor de concurs și stabilirea listei finale a elevilor admiși. Tot pe 9 august, este programat concursul în liceele cu admitere în baza probelor. Pe 10 august, vor fi anunțate rezultatele concursului de admitere. Între 13 și 14 august, va fi prezentat raportul final privind rezultatele sesiunii de admitere în liceu.

Dosarul de participare trebuie să conțină următoarele acte: certificatul de studii gimnaziale, certificatul medical, buletinul de identitate și patru poze.

În acest an, peste 30 de mii de elevi au absolvit clasa a IX-a.

 

Lasă un comentariu