Evenimentul zilei

Joi02212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Credeți că-i ușor să iei 10 pe linie la BAC? Monica Babuc i-a premiat pe cei mai buni dintre cei buni

Credeți că-i ușor să iei 10 pe linie la BAC? Monica Babuc i-a premiat pe cei mai buni dintre cei buni

09 Iulie 2018 - 

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, i-a premiat astăzi, pe cei  mai merituoși elevi din Republica Moldova, care au luat la examenul de Bacalaureat 10 pe linie.

În cadrul evenimentului, ministrul Monica Babuc i-a felicitat pe tinerii care au obținut rezultate remarcabile la examenul de Bacalaureat din acest an, dorindu-le perseverență și realizări frumoase în continuare, relevă serviciul de presă al ministerului. 

„Voi sunteți cei mai buni dintre cei buni și mă bucur că am ocazia să vă cunosc și să vă felicit pentru performanțele obținute. Anume datorită unor asemenea tineri merituoși țara noastră are viitor. Sper foarte mult că veți opta pentru continuarea studiilor în Republica Moldova, iar în cazul în care veți aplica la universități de peste hotare, veți reveni după absolvire aici, la noi acasă. Vă doresc succese și realizări pe potriva capacităților voastre!”, a declarat oficialul.

La sesiunea de Bacalaureat 2018 a crescut cu circa 150 numărul de note de „10” acordate, din oficiu, în baza rezultatelor elevilor la olimpiadele republicane și a certificatelor care atestă promovarea examenelor de cunoaștere a limbilor străine, recunoscute la nivel internațional. Astfel, numărul total de note de „10” acordate din oficiu constituie 864, dintre care 785 în baza certificatelor de cunoaștere a limbilor străine. Totodată, 828 de elevi au beneficiat de cel puțin o notă de „10” din oficiu, 28 de persoane – de două note de 10 din oficiu, iar 4 elevi au luat câte trei note de „10” din oficiu (Sabina Tontici, Otilia Don și Chiril Solovei de la LT „Orizont”, Cristian Vișanu de la LTR „Aristotel”).

Conform rezultatelor finale ale sesiunii de bază a examenului de Bacalaureat 2018, șase elevi au obținut media 10,00. Numele acestora merită a fi menționat:

Gabriela Negru-vodă, Instituţia Publică Liceul Teoretic „Alexei Mateevici”din  Șoldănești; Maria-Magdalena Pojoga, Instituţia Publică Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Chișinău; Corina Gîncu, Instituţia Publică Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi” din Chișinău; Olesea Panchiv, Instituţia Publică Liceul Teoretic „Ion Creangă" din Cimișlia; Ecaterina Bucovanu, Liceul Teoretic „Ion Pelivan” din Răzeni, raionul Ialoveni; Ana-Maria Gore, Instituţia Publică Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din Chișinău.

 

 

Lasă un comentariu