Evenimentul zilei

Joi04182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Elevii noștri au obținut două medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Fizică

Elevii noștri au obținut două medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Fizică

30 Iulie 2018 - 

Elevii din Republica Moldova au obținut două medalii de bronz în cadrul Olimpiadei Internaționale de Fizică, care s-a desfășurat, în perioada 21–29 iulie, la Lisabona, Portugalia.

Medaliați cu bronz la acest concurs sunt: Daniel Sîrețanu, clasa a XI-a, și Sabina Tontici, clasa a XII-a, elevi ai Liceului Teoretic „Orizont” din mun. Chişinău.

La ediția din acest an a Olimpiadei Internaționale de Fizică au participat circa 400 de concurenți din 87 de țări ale lumii.

În cadrul concursului, Republica Moldova a fost reprezentată de cinci elevi și doi profesori: Daniel Sîrețanu, elev în clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Orizont”, mun. Chişinău; Sabina Tontici, elevă în clasa a XII-a, Liceul Teoretic „Orizont”, mun. Chişinău; Otilia Don, elevă în clasa a XII-a, Liceul Teoretic „Orizont”, mun. Chişinău; Gabriel Graur, elev în clasa a XII-a, Liceul Teoretic Republican „Aristotel”, mun. Chişinău; Felicia-Daniela Moraru, elevă în clasa a X-a, Liceul Teoretic „Orizont”, mun. Chişinău; Sergiu Cârlig, profesor școlar, deținător al gradului didactic Superior, Liceul Teoretic Republican „Aristotel”, mun. Chișinău; Calina Isacova, cercetător științific superior, Universitatea de Stat din Moldova.

 

 

Lasă un comentariu