Evenimentul zilei

Mie05222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Domeniul viitorului: Locurile bugetare nesolicitate vor fi realocate pentru specialitățile IT

Domeniul viitorului: Locurile bugetare nesolicitate vor fi realocate pentru specialitățile IT

02 August 2018 - 

Premierul Pavel Filip a cerut Ministerului Educației, Culturii și Cercetării să redistribuie locurile bugetare nesuplinite până acum către specialitățile IT. Și asta pentru că în acest sector cererea este mare.

În urma rezultatelor primei etape de admitere la Universitatea Tehnică din Moldova sunt trei candidați pentru un loc la buget, adică au fost înregistrate 677 de cereri pentru cele 245 de locuri oferite cu finanțare din partea statului.

„Îmi pare bine că tinerii aleg să-și facă studiile la inginerie, în acest domeniu care de fapt este un domeniu al viitorului și nu înseamnă altceva decât că acești tineri prin meseria pe care o îmbrățișează sunt creativi și inventivi - exact de asemenea oameni are nevoie Republica Moldova”, a precizat premierul.

În context, Pavel Filip a solicitat responsabililor de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării să inițieze toate procedurile necesare pentru redistribuirea locurilor la buget nesuplinite de la alte specialități, către cele din domeniul TIC, astfel încât mai mulți tineri să aibă ocazia să facă studiile în acest domeniu cu finanțare din partea statului, relevă serviciul de presă al Guvernului.

Prim-ministrul a mai specificat că este necesară pregătirea tinerilor pentru piața muncii în domeniile care sunt solicitate în prezent. Pentru susținerea sectorului informațional, a fost lansat primul parc IT virtual, care găzduiește în prezent circa 250 de rezidenți, mai mult de jumătate din totalul întreprinderilor cu profil IT din țara noastră (400 companii).

 

 

Lasă un comentariu