Evenimentul zilei

Joi06202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Medalie de bronz pentru Moldova la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori

Medalie de bronz pentru Moldova la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori

02 August 2018 - 

Un elev din Republica Moldova a obținut medalia de bronz în cadrul Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori, desfășurată în perioada 26 iulie – 1 august curent, la Innopolis, Tatarstan, Federația Rusă.

Medaliat cu bronz la acest concurs este Victor Purice, elev în clasa a VIII-a, Liceul Teoretic „Orizont”,  mun. Chișinău. La ediția din acest an a Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori au participat 80 de concurenți din 21 de țări, relevă serviciul de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

În cadrul concursului, Republica Moldova a fost reprezentată de trei elevi și doi profesori: Victor Purice, elev în clasa a VIII-a, Liceul Teoretic „Orizont”,  mun. Chișinău; Stanislav Brega, elev în clasa a IX-a, Liceul Teoretic „Mircea Eliade”, mun. Chișinău; Denis Cerednicenco, elev în clasa a IX-a, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”, mun. Chișinău; Sergiu Corlat, șeful Centrului Tehnologii Informaționale, Universitatea de Stat din Tiraspol (cu sediul la Chișinău); Angela Globa, doctor în pedagogie, conferențiar universitar, Catedra de Informatică și Tehnologii Informaționale, Universitatea de Stat din Tiraspol (cu sediul la Chișinău).

 

 

Lasă un comentariu