Evenimentul zilei

Joi06202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie România a oferit 2,5 milioane de lei pentru repararea unei școli din raionul Taraclia

România a oferit 2,5 milioane de lei pentru repararea unei școli din raionul Taraclia

06 August 2018 - 
România a oferit 2,5 milioane de lei pentru repararea unei școli din raionul Taraclia foto credit: Jurnal de Chișinău/Nadia Roșcovanu

România a contribuit cu suma de 2,5 milioane de lei la repararea școlii românești din satul Aluatu, raionul Taraclia, după ce asociația unionistă Unirea-ODIP a lansat o campanie de salvare a acestei școli.

Statul român a oferit școlii 2,5 milioane de lei pentru reparația acoperișului, a geamurilor și a fațadei.  Guvernul Republicii Moldova a alocat 453 de mii de lei pentru reparația coridoarelor și a sistemului de iluminat din această școală. Începând cu 1 septembrie, chiar cu 5 august, copii pot veni în clase noi și comode. Vor fi cumpărate bănci și scaune noi, rafturi noi. Au fost deja cumpărate table noi pentru cele șase săli de clasă. Avem nevoie de încă 1200 de euro pentru a le plăti meșterilor, care au făcut într-un timp record ca această școală să fie ca nouă”, a precizat președintele Unirea-OPID, Vlad Bilețchi.

Acoperișul și geamurile școlii au fost reparate, cu ajutorul banilor oferiți de cetățeni, dar și de statul român și Guvernul Republicii Moldova.

 

De asemenea, încă două corpuri de clădire ale acestei școli au nevoie de reparație. Grădinița-gimnaziu „Dimitrie Cantemir” din satul Aluatu este singura instituție de învățământ cu predare în limba română din raionul Taraclia. Instituția urma să fie închisă din cauza condițiilor deplorabile de studiu. 

Lasă un comentariu