Evenimentul zilei

Vi05242019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie 1900 de copii din familii nevoiașe vor primi haine și rechizite școlare pentru a putea merge la școală

1900 de copii din familii nevoiașe vor primi haine și rechizite școlare pentru a putea merge la școală Recomandat

18 August 2018 - 

1900 de copii din țară, cu risc de abandon școlar, vor primi rechizite și haine pentru a putea merge în acest an la școală. Acestea vor fi împărțite de peste 400 de polițiști și voluntari, în cadrul campaniei naționale „Copil şcolarizat – copil protejat” inițiată de Inspectoratul General al Poliției, transmite IPN.

Șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, consideră că, oferind suport copiilor cu risc de abandon școlar, se va reduce rata criminalității juvenile în întreaga țară. Darurile vor fi împărțite de polițiști, bunici, voluntari, angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, reprezentanți ai clerului.

Rechizitele și hainele au fost colectate în cadrul subdiviziunilor partenere. Donatorii au oferit hainele copiilor lor, pe care nu le mai poartă, dar sunt bine păstrate. De asemenea, mai mulți conducători din poliție, reprezentanți ai bisericii, precum și agenți economici au donat jumătate din salariul lor pentru procurarea lucrurilor necesare.

Șeful adjunct al IGP susține că anul trecut peste 800 de infracțiuni au fost comise de minori, iar marea majoritate din ei sunt cei care au abandonat școala.

 

 

Lasă un comentariu