Evenimentul zilei

Sam06152019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Primăria capitalei alocă fonduri suplimentare pentru grădinițe

Primăria capitalei alocă fonduri suplimentare pentru grădinițe

21 August 2018 - 

Municipalitatea va aloca 8,3 milioane de lei pentru reparația și redeschiderea unor grupe în instituțiile de educație timpurie din Chișinău, suplimentar la suma de 57,4 milioane de lei prevăzută în bugetul pentru acest an pentru investiții capitale în grădinițe, transmite IPN.

Potrivit primarului interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, în acest an lucrări de reparație s-au efectuat în 110 grădinițe. În reparații curente s-au investit 7,8 milioane de lei. Nouă grădinițe au beneficiat de suport financiar din partea Fondului de Investiții Sociale din Moldova.

Către 1 septembrie, vor fi redeschise 11 grupe, vor fi continuate lucrările de iluminare a teritoriilor adiacente grădinițelor.

Totodată, în unele instituții de învățământ, lucrările de reparație nu se vor încheia până la începerea noului an de studii. Șefa Direcției generale educație, cultură, tineret și sport, Rodica Guțu, a declarat că lucrările au început mai târziu din cauza tergiversării procedurilor de achiziții publice. Chiar și așa, toți elevii vor începe studiile la timp.

La Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” continuă reparațiile în sala de sport. Cât vremea este favorabilă, elevii vor face ora de cultură fizică afară. La  Liceul Academiei Copiilor nu s-au încheiate lucrările de reparație în cantină. Până la finalizare, elevii vor primi alimentația la pachet, a spus Rodica Guțu.

 

 

 

Lasă un comentariu