Evenimentul zilei

Sam12072019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Școlile în grafie latină din Transnistria, din nou monitorizate de milițienii transnistreni la început de an școlar

Școlile în grafie latină din Transnistria, din nou monitorizate de milițienii transnistreni la început de an școlar

03 Septembrie 2018 - 

Asociația pentru drepturile omului Promo-LEX a semnalat din nou încălcarea dreptului la educație pentru elevii celor opt școli cu predare în grafia latină din regiunea transnistreană, despre care spun a devenit o normă după ani de abuz din partea administrației din stânga Nistrului.

„Și în acest an, careul a fost unul mai puțin solemn. Reprezentanții miliției transnistrene continuă să intimideze elevii și profesorii din aceste școli.

La gimnaziul din s. Roghi au fost prezenți aproximativ 20 de reprezentanți ai miliției transnistrene, majoritatea îmbrăcați în civil. Cineva s-a apropiat de directoare și a preîntâmpinat-o să nu difuzeze la boxe imnul de stat și să nu arboreze drapelul.

La gimnaziul din Corjova au fost observați 15 milițieni, aceștia „ supravegheau” din drum evenimentul”, se arată în comunicat Promo-LEX.

De asemenea, la Liceul din Râbnița au fost reprezentanți ai structurilor locale din așa-zisa RMN.

 

Situația școlilor cu predare în grafia latină din regiunea transnistreană rămâne una critică, în ciuda dialogului din ultimul an dintre Chișinău și Tiraspol, inclusiv pe acest subiect.

Lasă un comentariu