Evenimentul zilei

Sam12072019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Normele financiare alocate pentru alimentația gratuită a elevilor din școlile profesionale au fost majorate cu doi lei de elev/zi

Normele financiare alocate pentru alimentația gratuită a elevilor din școlile profesionale au fost majorate cu doi lei de elev/zi

06 Septembrie 2018 - 

Elevii din școlile profesionale vor avea o masă mai scumpă cu... doi lei. Guvernul a alocat bani în acest sens.  De la 1 septembrie curent, normele financiare alocate pentru alimentația gratuită a elevilor din școlile profesionale au fost majorate cu doi lei per elev pe zi printr-o hotărâre aprobata de Executiv.

Documentul prevede creșterea de la 10 la 12 lei pe zi a sumei alocate pentru alimentația elevilor. În acest scop, vor fi alocate suplimentar 2,8 milioane de lei.

În instituțiile de învățământ secundar profesional sunt alimentați peste 16.500 de elevi. În bugetul pentru anul curent, în acest scop sunt prevăzute aproximativ 24 de milioane de lei.

Anterior, Guvernul a aprobat majorarea cu doi lei a sumei alocate pentru alimentația copiilor și a elevilor în școli și grădinițe. În acest scop din buget au fost alocat circa un miliard de lei.

Lasă un comentariu