Evenimentul zilei

Mie02262020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Mai multe facilități fiscale, aprobate de Parlament. Compensația bănească anuală acordată profesorilor din școli NU se va impozita!

Mai multe facilități fiscale, aprobate de Parlament. Compensația bănească anuală acordată profesorilor din școli NU se va impozita!

01 Noiembrie 2018 - 

 Compensația bănească anuală acordată profesorilor din școli nu se va impozita. Potrivit unui proiect de lege aprobat de Parlament, ea nu va fi inclusă în venitul brut, cum se făcea anterior. De asemenea, cheltuielile aferente reparaţiei mijloacelor de transport proprii utilizate la prestarea serviciilor de transport rutier de persoane în regim de taxi să se permită spre deducere în mărime de 100%.

Altă modificare prevede că contribuabilii care încetează activitatea pe parcursul perioadei fiscale, cota impozitului pe venit constituie 1% din obiectul impunerii, dar nu mai puțin de 250 de lei pentru fiecare lună în care a desfășurat activitate. Pentru contribuabilii care încetează activitatea pe parcursul perioadei fiscale, calcularea impozitului pe venit se efectuează prin aplicarea cotei impozitului asupra venitului din activități independente, care nu poate constitui mai puțin de 250 de lei pentru fiecare lună în care a desfășurat activitate.

Proiectul reglementează și cote TVA reduse, în mărime de 10%, la serviciile de cazare în hotel, hotel-apartament, motel, vilă turistică, bungalou, pensiune turistică, pensiune agroturistică, camping, sat de vacanţă sau tabără de vacanţă prestate de către agenţii economici. Cote TVA, reduse cu 10% se vor aplica și la produsele alimentare, băuturi, cu excepţia mărfurilor supuse accizelor, livrate de către agenţii economici în cadrul desfășurării activităţilor de cazare şi/sau alimentaţie publică.

Proiectul a fost susținut, în lectură finală, de către 57 de deputați din cei prezenți la ședință.

Lasă un comentariu