Evenimentul zilei

Sam02292020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Precizările ministerului Educației: Grădinițele ar putea să-și reducă programul de activitate cu două ore / Vezi documentul

Precizările ministerului Educației: Grădinițele ar putea să-și reducă programul de activitate cu două ore / Vezi documentul Recomandat

05 Noiembrie 2018 - 

Ministerul Educației atrage atenția că știrile referitoarea la reducerea programului de activitate al grădinițelor fac trimitere la un proiect de lege și nu la un text normativ aprobat. Proiect care este doar la etapa de inițiere și în continuare urmează să fie supus procedurilor de consultare publică.

Într-un comunicat de presă al instituției se mai spune că ministerul va reveni la analiza oportunității modificării programului de activitate a instituțiilor de educație timpurie, urmare a consultării și avizării proiectului de lege.

Potrivit proiectului, grădinițele ar putea să-și reduce programul de activitate cu două ore, astfel, instituțiile de educație timpurie vor lucra zece ore, nu 12 ore, așa cum este în prezent.

Ministerului mai spune că potrivit datelor din anul 2017, din numărul total de 1459 de instituții de educație timpurie doar 173 de grădinițe au beneficiat de un regim de 12 ore. 1253 de grădinițe (cca 86%) au activat în regim de 9-10,5 ore; 26 de grădinițe au avut stabilit regim de 6 sau patru ore, iar 6 gradinite au beneficiat de un regim special.

Lasă un comentariu