Evenimentul zilei

Sam12072019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Campania „Fără corupţie la BAC”: Absolvenții de licee vor fi încurajați să dea dovadă de comportament integru la BAC

Campania „Fără corupţie la BAC”: Absolvenții de licee vor fi încurajați să dea dovadă de comportament integru la BAC

01 Aprilie 2019 - 

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) lansează o campanie de informare a absolvenților liceelor din capitală cu privire la acțiunile de prevenire a corupției înainte de susținerea examenelor de bacalaureat. Din  2 aprilie, vor avea loc ședințe cu absolvenții claselor a 12-a, iar întrunirile cu profesorii și, eventual, cu părinții vor avea loc separat.

Potrivit unui comunicat de presă al CNA, prin această campanie ofițerii CNA și reprezentanții Direcției generale educație, tineret și sport a Consiliului municipiului Chișinău își propun să discute cu absolvenții, care au atins deja majoratul, despre consecințele colectării banilor pentru oferirea de cadouri și alte atenții examinatorilor. Elevii vor fi îndemnați să dea dovadă de un comportament integru și onest, atât în raport cu colegii, cât și cu personalul didactic.

Ședințele cu absolvenții sunt planificate pentru toată luna aprilie și se vor organiza zilnic, în afara orelor de studii. Acestea vor avea loc în cadrul instituțiilor de învățământ din capitală. Vor fi împărțite elevilor materiale cu mesaje anticorupție, cu explicarea încadrării juridice a faptelor de corupție și sancțiunile pentru comiterea acestora. La fel, absolvenții vor mai fi informați despre linia națională anticorupție: 0 800 55555, la care pot fi raportate cazurile de corupție devenite cunoscute.

Lasă un comentariu