Evenimentul zilei

Dum08092020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă” a dat startul campaniei naţionale de promovare a lecturii

Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă” a dat startul campaniei naţionale de promovare a lecturii

01 Februarie 2020 - 

Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă” a dat startul campaniei naţionale de promovare a lecturii „Să citim împreună”, ediţia a 9-a. În acest an campania este consacrată cărţilor: „Ieșirea din uitare”, de Ion Anton și „Născocilă, Roadegumă și feciorul lui Păcală”, de Titus Știrbu, relatează IPN.

 

Eugenia Bejan, directoarea bibliotecii, a spus că activitățile care vor fi desfășurate în cadrul campaniei sunt adresate copiilor, adolescenților, părinților, bunicilor, cadrelor didactice. „Născocilă, Roadegumă și feciorul lui Păcală” este o carte pentru copii de vârstă preșcolară și gimnazială, iar „Ieșirea din uitare” este un roman destinat adolescenților. Cărțile vor ajunge la cititori fiind recomandate de bibliotecarii școlilor și a bibliotecilor publice.

Cărțile repartizate bibliotecilor pentru a desfășura campania au fost editate într-un număr de 300 de exemplare printr-un program finanțat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Numărul este insuficient ca să facă față solicitărilor, spune Eugenia Bejan, de aceea bibliotecile sunt îndemnate să procure suplimentar cărți de la edituri.

Directoarea bibliotecii a mai spus că este important că, de la an la an, tot mai mulți adulți se implică în desfășurarea campaniei, iar cărțile pentru copii, pentru adolescenți, devin lecturi pentru familie.

 

Lasă un comentariu