Evenimentul zilei

Sam09212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Panorama VIDEO// O sculptură din plastic reciclat reprezentând o balenă a intrat în Cartea Recordurilor

VIDEO// O sculptură din plastic reciclat reprezentând o balenă a intrat în Cartea Recordurilor

23 Mai 2019 - 

Sculptura unei balene în mărime naturală, expusă la Acvariul Monterey Bay din San Francisco, SUA, a intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai mare sculptură realizată din plastic reciclat. 

Media

Sculptura, realizată pentru a atrage atenţia asupra problemei poluării oceanelor şi a cantităţii mari de plastic aruncate în mare, este făcută din materiale reciclate, precum sticle de plastic, jucării reutilizate şi cutii de lapte, scrie UPI, citat de Agerpres

Balena din plastic măsoară 25 de meri lungime, 8 metri lăţime şi 4 metri înălţime. Artiştii locali Joel Dean Stockdill şi Yustina Salnikova au proiectat balena şi au încercat să o facă să arate cât mai real posibil. Guinness World Records a postat un videoclip pe YouTube despre construcţia balenei şi despre procesul de utilizare a plasticului reciclat.

„La fiecare nouă minute, 136.077 de kg de plastic - greutatea unei balene albastre - ajung în ocean”, a spus un purtător de cuvânt al acvariului. „Pentru a atrage atenţia asupra acestei probleme enorme, am construit această instalaţie de dimensiuni mari. Ea le permite oamenilor să interacţioneze cu sculptura şi să realizeze problema la adevărata ei dimensiune”, a mai spus el. 

Lasă un comentariu