Evenimentul zilei

Mie06032020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Politica Andrian Candu: „Republica Moldova susține integritatea și suveranitatea Spaniei”

Andrian Candu: „Republica Moldova susține integritatea și suveranitatea Spaniei”

28 Octombrie 2017 - 

Republica Moldova susține integritatea și suveranitatea Spaniei, a declarat astăzi Președintele Parlamentului Andrian Candu. Se întâmplă la scurt timp după ce regiunea Catalonia și-a autoproclamat independența.

 

Potrivit lui, Republica Moldova de 25 de ani se confruntă cu separatismul. Știind care sunt consecințele secesionismului, autoritățile din țara noastră exprimă suport ferm pentru integritatea Spaniei. „Vom urmări în continuare cu atenție evoluțiile din Regatul Spaniei”, a menționat președintele Parlamentului.

 „Sper că decizia de astăzi a Senatului, care a aprobat solicitarea Guvernului de a activa prevederile art. 155 din Constituția Regatului Spaniei în privința regiunii Catalonia, va contribui la restaurarea ordinii constituționale și a statului de drept pe întreg teritoriul Spaniei”, a mai declarat președintele Parlamentului.

 Parlamentul Cataloniei a aprobat vineri, prin vot secret, proclamarea independenţei regiunii faţă de Spania şi constituirea unei republici. Decizia a fost luată cu 70 de voturi pentru, 10 împotrivă și două abțineri. 

Lasă un comentariu