Evenimentul zilei

Joi05282020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Economie UE deblochează 125 milioane de euro pentru a ajuta sectorul agricol afectat de embargoul rusesc

UE deblochează 125 milioane de euro pentru a ajuta sectorul agricol afectat de embargoul rusesc

18 August 2014 - 

Comisia Europeană a anunţat luni deblocarea a 125 de milioane de euro pentru a susţine sectorul agricol al UE, afectat de embargoul impus de Rusia asupra produselor alimentare occidentale.

Aceste măsuri de susţinere a pieţei, care intră în vigoare începând de luni, vizează culturile de morcovi, roşii, varză albă, ardei gras, conopidă, castraveţi şi castraveciori, ciuperci, mere, pere, fructe roşii şi kiwi, potrivit unui comunicat.

"Bugetul prevăzut este de circa 125 de milioane de euro", a precizat într-o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt al Comisiei pentru agricultură, Roger Waite. "Ideea este să reducem cantităţile scoase pe piaţă pentru ca preţurile să nu scadă la un nivel de criză", a adăugat el.

Odată ce vor deveni formale, în câteva săptămâni, aceste măsuri se vor aplica în mod retroactiv începând de la 18 august şi vor rămâne în vigoare până la sfârşitul lui noiembrie.

Marii furnizori de legume perisabile şi de fructe destinate Rusiei - Polonia, Lituania, Belgia şi Olanda - vor fi principalii beneficiari ai acestui sprijin, a precizat o sursă europeană.

O reuniune excepţională a miniştrilor europeni ai Agriculturii este prevăzută la 5 septembrie, la Bruxelles, pentru a evalua impactul embargoului impus de Rusia, a adăugat Waite.

Sursa: Mediafax.ro

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu