Evenimentul zilei

Vi05292020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Economie Numărul turiștilor din Republica Moldova a crescut cu peste 15%

Numărul turiștilor din Republica Moldova a crescut cu peste 15% Recomandat

19 August 2014 - 
Foto: viza.md Foto: viza.md

În prima jumătate a acestui an numărul turiștilor deserviți de către agențiile autohtone de turism, a crescut cu 16,5 %, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, peste 50% dintre turiștii străini, care ne-au vizitat țara, au avut drept scop odihna și recreerea, în timp ce 30% dintre ei au venit în Republica Moldova cu interes de afaceri sau profesional și doar 6% au declarat scopul vizitei, tratamentul.

Totodată, cei mai mulți turiști, care ne-au vizitat țara din ianuarie până în iunie 2014, au fost din România – cca 20 %, Rusia – 13% și Ucraina – 10%. Doar câte un singur procent dintre turiștii străini au fost cetățeni ai Greciei, Spaniei, Franței, Austriei ș.a.

Numărul turiștilor autohtoni, dormnici să viziteze alte țări, de asemenea a crescut în perioada menționată. Procentajul final al creșterii este de aproape 12%. Majoritatea dintre ei au plecat la odihnă- cca 98%, ei mai mulți au preferat Turcia și Bulgaria.

Turismul receptor s-a diminuat în această perioadă cu cca 2%.

Evzmd.md

Website evzmd.md

1 comentariu

  • Link la comentariu Ion Marți, 19 August 2014 16:58 postat de Ion

    iaca am vazut ca si cei d ela PD au facut un concurs de poze, care ar fi bune mai apoi de folosit la promovarea si incurajarea turismului in Republica Moldova.

Lasă un comentariu