Evenimentul zilei

Dum05312020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Economie Germania record de locuri de muncă rămase vacante

Germania record de locuri de muncă rămase vacante

07 Mai 2018 - 

Germania se confruntă cu un deficit de forţă de muncă specializată, astfel că are nevoie de o lege prin care să reglementeze migraţia în sensul încurajării venirii lucrătorilor calificaţi în sectoarele marcate de acest deficit, a declarat şeful Agenţiei Federale a Forţei de Muncă germane, Detlef Scheele, scrie Agerpres.

“Ne trebuie o lege pentru migraţia lucrătorului calificat (...) Sunt prea multe posturi vacante şi prea puţini lucrători calificaţi pentru a le acoperi”, a spus responsabilul german.
“Nu vom putea completa golul doar cu germani şi cu străini veniţi din ţări ale UE”, a adăugat el, cerând ca legea la care face referire să sistematizeze regulile privind acceptarea migranţilor, astfel încât să fie privilegiată primirea acelor migranţi care au calificări utile economiei germane. “Din punctul nostru de vedere, lucrătorii calificaţi, nu cei necalificaţi, trebuie să poată imigra”, a subliniat Detlef Scheele.
În vestul ţării erau 930.000 de locuri de muncă vacante, în timp ce în est erau 260.000, arată datele Institutului pentru cercetarea forţei de muncă, care colectează datele de la 15.000 de angajatori din toate sectoarele economiei.
Pentru a face faţă deficitului de personal, angajatorii oferă diverse subvenţii, inclusiv majorări salariale mai ridicate decât rata inflaţiei, condiţii de lucru flexibile.

Lasă un comentariu