Evenimentul zilei

Vi05292020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Justitie Documente false depistate la controlul de frontieră de la Sculeni / GALERIE FOTO

Documente false depistate la controlul de frontieră de la Sculeni / GALERIE FOTO Recomandat

16 Noiembrie 2017 - 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit la controlul de frontieră o carte de identitate și un permis de conducere, cu însemnele autorităţilor române, ce s-au dovedit a fi false.

Astfel, în data de 15 noiembrie a.c., în jurul orei 19.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, cetățeanul din Republica Moldova, Ion I., în vârstă de 23 de ani, pasager într-un autocar înmatriculat în Republica Moldova.

În baza unei analize de risc pe linia migrației ilegale, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei şi au descoperit în portofelul acesteia, o carte de identitate și un permis de conducere cu însemnele autorităţilor române. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, lucrătorii de la frontieră au stabilit că documentele respective sunt false. 

Tânărul a declarat că intenţiona să se folosească de cartea de identitate falsă pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă pe teritoriul Germaniei. Pentru atingerea scopului propus, acesta a procurat documentele de la un conaţional, plătind suma de 100 de euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

 

Lasă un comentariu