Evenimentul zilei

Lun03302020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie România Iohannis a semnat decretul de numire al Rovanei Plumb ca ministru interimar al Educației

Iohannis a semnat decretul de numire al Rovanei Plumb ca ministru interimar al Educației

02 Octombrie 2018 - 

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a Rovanei Plumb în funcția de ministru al Educației după demisia lui Valentin Popa.

Administrația prezidențială a anunțat, marți, că președintele Klaus Iohannis a semnat decretele de constatare vacanței funcției de ministru al Educației prin demisia lui Valentin Popa și cel de numire ca interimar a ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

Premierul Viorica Dăncila a trimis vineri, 28 septembrie, propunerea la Palatul Cotroceni ca Rovana Plumb să asigure interimatul la Ministerul Educației, după demisia lui Valentin Popa.
Acum, după ce Iohannis a semnat decretul, premierul are la dispoziție maximum 45 de zile pentru a propune un nou ministru al Educației Naționale (MEN), din partea Partidului Social Democrat (PSD).

Ministrul Educației, Valentin Popa, a demisionat joi, 27 septembrie, după ce Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) a anunțat suspendarea protocolului de colaborare cu Partidul Social Democrat (PSD).

Lasă un comentariu