Evenimentul zilei

Vi11172017

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție
Evenimentul zilei - Justitie
17 Noi 2017
by  - 
Publicat în Justitie

Curtea Supremă de Justiție a rămas fără un judecător. Este vorba despre Ghenadie Nicolaev. Parlamentul a adoptat vineri, 17 noiembrie, o hotărâre prin care judecătorul a fost eliberat din funcție în baza cererii depuse, transmite IPN.

17 Noi 2017
Publicat în Justitie

Secretarul general de stat, Anatolie Munteanu, a discutat despre cadrul legislativ și disciplina judiciară cu Sonya Smith și Richard Gebelein, consultanți internaționali. Activitatea de documentare a experților va contribui la asistența pe care o vor acorda pentru îmbunătățirea calității și eficienței structurilor de supraveghere din justiție.

17 Noi 2017
Publicat în Justitie

Organizațiile necomerciale din Moldova vor fi înregistrate și monitorizate de Agenția Servicii Publice. Guvernul a aprobat transferul unor competențe ale Ministerului Justiției.  

16 Noi 2017
by  - 
Publicat în Justitie

Un conducător auto, care acum trei ani, a accidentat mortal o femeie, care mătura strada a fost condamnat la ani grei de pușcărie.

14 Noi 2017
by  - 
Publicat în Justitie

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) din România a a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii de constituire a unui grup infracţional, în cadrul căreia este vizat și Vlad Plahotniuc, președintele Partidului Democrat, potrivit unei ordonanţe emise de instituția menționată.

14 Noi 2017
Publicat în Justitie

Un membru al consiliului orășenesc Codru va compărea pe banca acuzaţilor pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari. Procuratura municipiului Chişinău a finalizat urmărirea penală şi a expediat respectiva cauză penală pentru examinare în judecată. 

13 Noi 2017
by  - 
Publicat în Justitie

Cu fondurile tăiate de la UE pe zona justiției, Repulica Moldova are restanțe mari la acest capitol în raport cu alinierea la standardele UE. În tot acest timp, Ucraina face eforturi de schimbare pe acest segment, acolo unde, la fel ca în R. Moldova, există o problemă endemică.

13 Noi 2017
by  - 
Publicat în Justitie

Procurorii au deferit justiţiei cauza penală de învinuire a femeii care în vara acestui an a încercat să-şi omoare propriii copiii minori. 

10 Noi 2017
by  - 
Publicat în Justitie

Fostul director al Centrului de Medicină Legală (CML), vicedirectorul și un expert din cadrul instituției vor compărea în fața magistraților sub acuzația de depășire a atribuțiilor de serviciu, prin trucarea licitației de achiziționare a echipamentului pentru laboratorul în care urmau să fie efectuate teste ADN. Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a expediat cauza penală de învinuire a celor trei în judecată.

09 Noi 2017
Publicat în Justitie

Ministerul Justiției a creat un grup de lucru interinstituțional pentru elaborarea mecanismelor legale și ajustare a cadrului normativ aplicabil în faza de urmărire penală a persoanelor cu boli psihice. Din componența grupului de lucru fac parte reprezentanți ai mai multor instituții de stat, transmite IPN.

08 Noi 2017
Publicat în Justitie

Proiectul legii de modificare a Constituției ce vizează termenul inițial de numire a judecătorilor, selectarea magistraților Curții Supreme de Justiție (CSJ), componența și competențele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a fost aprobat de Guvern. Scopul proiectului este de a spori independența sistemului și autorităților judecătorești.

06 Noi 2017
by  - 
Publicat în Justitie

Un bărbat în vârstă de 24 de ani, din Străşeni a fost condamnat pentru violul şi omorul unei femei de 65 de ani.

06 Noi 2017
by  - 
Publicat în Justitie

După ce UE a decis recent să taie toate fondurile pentru reforma justiției din Republica Moldova, analistul politic Igor Munteanu a făcut o serie de precizări privind acest domeniu în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

03 Noi 2017
Publicat în Justitie

Toată lumea e bulversată la Chișinău și nu numai. Toți vorbesc, dis–de–dimineață, despre asta: ai privit interviul cu Proca? Ai văzut ce a declarat?  

Pagina 1 din 57