Evenimentul zilei

Sam09232017

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție
Evenimentul zilei - Justitie
23 Sep 2017
Publicat în Justitie

Maltratarea unei paciente la Spitalul Clinic de Psihiatrie din orașul Codru, municipiul Chișinău, constituie al cincilea caz, de la începutul acestui an, de încălcare a drepturilor omului în instituțiile de psihiatrie, fapte documentate de reprezentanții Institutului pentru Drepturile Omului din Moldova.

21 Sep 2017
by  - 
Publicat în Justitie

Fost demnitar, care activează în calitate de avocat, va compărea în fața instanței pentru că ar fi pretins şi extorcat bani în sumă totală de 95 de mii de euro, de la doi clienţi, susţinând că are influenţă asupra unor persoane cu funcţie de demnitate publică. Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală şi a expediat dosarul în instanţa de judecată.

18 Sep 2017
by  - 
Publicat în Justitie

Un fost primar de Trușeni și un inginer cadastral au fost trimiși în judecată sub acuzația de escrocherie și delapidare a averii străine. Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi riscă până la 15 ani închisoare.

11 Sep 2017
by  - 
Publicat în Justitie

Directorul unei școli auto din Bălți a fost condamnat la 3 ani închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții în cadrul instituțiilor de învățământ timp 4 ani. 

09 Sep 2017
Publicat în Justitie

Primarului suspendat Dorin Chirtoacă i-a fost înaintată învinuirea într-un nou dosar penal. Edilul-șef s-a prezentat, vineri, împreună cu avocatul, la Procuratura Anticorupție. Dorin Chirtoacă susține că și cel de-al doilea dosar, ca și primul, a fost deschis ilegal, transmite IPN.

09 Sep 2017
Publicat în Justitie

Şeful adjunct al Penitenciarului Nr.16 de la Pruncul și șeful serviciului medical al Penitenciarului Nr.13 din Chișinău au fost concediaţi din sistemul penitenciar. Potrivit unui comunicat de presă al Departamentului Instituţiilor Penitenciare (DIP), citat de IPN, sancţiunile au fost aplicate pentru atitudinea neglijentă față de îndeplinirea obligațiilor de serviciu în cazul decesului deținutului Andrei Braguța în Penitenciarul Nr.16.

06 Sep 2017
by  - 
Publicat în Justitie

Primarul suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, s-ar putea alege cu un nou dosar penal pe motiv că și-ar fi depășit atribuțiile de serviciu în cazul executării unor hotărâri judecătorești privind asigurarea cu locuințe a polițiștilor, procurorilor și judecătorilor.

04 Sep 2017
by  - 
Publicat în Justitie

Procurorul general Eduard Harunjen a anunțat, luni, că cinci persoane, inclusiv trei poliţişti, au fost reţinute în cazul decesului tânărului Andrei Brăguţa, mort în penitenciar, după ce ar fi fost bătut de colegii de celulă, fără ca gardienii să intervină.

 

04 Sep 2017
by  - 
Publicat în Justitie

Judecătorii față de care a fost pornită urmărirea penală ar putea fi în mod obligatoriu suspendați din funcție până la o decizie definitivă a instanței judecătorești. În perioada respectivă, judecătorul bănuit nu va putea depune cerere de demisie sau de transfer. Dacă urmărirea penală încetează sau judecătorul este achitat, atunci acesta este restabilit în funcție.

01 Sep 2017
by  - 
Publicat în Justitie

Deși se încearcă legitimarea ideii luptei anticorupție, niciun funcționar al statul, cercetat de organele de drept nu a fost găsit vinovat de îmbogățire ilicită, cu toate că portalurile de investigație din R. Moldova abundă în dovezi de îmbogățire ilicită a acestora.

30 Aug 2017
by  - 
Publicat în Justitie

Fostul preşedinte al raionului Criuleni, Iurie Andriuţa, împreună cu administratorul Întreprinderii municipale „Edilitate Criuleni”, vor compărea pe banca acuzaţilor pentru organizare şi, respectiv, complicitate la comiterea abuzului de serviciu, soldat cu prejudicierea intereselor publice în proporţii considerabile.

29 Aug 2017
by  - 
Publicat în Justitie

Administratorul unei firme specializate în comerțul cu flori nu a plătit impozite și taxe în sumă de peste 1,8 milioane de lei și riscă închisoare de la 5 la 10 ani pentru fraudă fiscală și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

29 Aug 2017
by  - 
Publicat în Justitie

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală intentată pe faptul abuzului de putere, comis de fostul şef-adjunct al Inspectoratului fiscal de stat raionul Briceni care a pus în aplicare o schema de deturnare a banilor publici sub pretextul restituirii TVA anumitor persoane .

28 Aug 2017
by  - 
Publicat în Justitie

Ofițerul CNA, Cristian Richicinschi, a fost reținut, pentru 72 de ore de către de către colegii săi, sub acuzația că ar fi sustras 50.000 de euro și 1 kilogram de aur din cadrul probelor pe care le gestiona în cadrul unui dosar penal ce îi fusese repartizat, scrie ZdG.

Pagina 1 din 55