Evenimentul zilei

Mie01232019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție
Evenimentul zilei - Justitie
23 Ian 2019
by  - 
Publicat în Justitie

Un locuitor al raionului Rezina a fost condamnat la 10 ani închisoare pentru tâlhărie, comisă cu o deosebită cruzime, asupra unui bătrân, în vârstă de 78 de ani.

21 Ian 2019
by  - 
Publicat în Justitie

Curtea de Apel Cahul a amânat din nou, luni, 21 ianuarie, ședința de judecată în dosarul intentat pe numele lui Ilan Șor pe motiv că expertiza financiar-contabilă, dispusă în septembrie 2018, nu a fost finalizată. Instanța a fixat următoarea ședință pentru data de 20 februarie 2019 și a anunțat că va solicita urgentarea efectuării expertizei, scrie anticoruptie.md.

21 Ian 2019
by  - 
Publicat în Justitie

Un bărbat din raionul Făleşti a fost condamnat la 10 de ani de detenţie pentru violul fiicei sale vitrege, care era minoră.

15 Ian 2019
by  - 
Publicat în Justitie

Procurorii anticorupție au finalizat urmărirea penală și au expediat spre examinare instanței de judecată cauza penală pe două capete de acuzare - abuzul de serviciu și îmbogățirea ilicită, în privința șefului Secției imagistică și tomografie computerizată din cadrul Centrului Republican de Diagnosticare Medicală din Chișinău (IMSP CRDM), reținut la 30 iulie 2018, de către procurori și ofițerii CNA.

11 Ian 2019
by  - 
Publicat în Justitie

Câte 30 de ani de detenţie, aceasta a fost pedeapsa dictată de magistraţi după ce procurorii au demonstrat vina a doi inculpaţi, care în vara anului trecut şi-au ucis amicul de pahar şi i-au aruncat cadavrul în veceu.

04 Ian 2019
Publicat în Justitie

Acestea se referă la accesul la funcția de procuror în procuraturile specializate, dar și bugetele procuraturilor specializate.

28 Dec 2018
by  - 
Publicat în Justitie

Doi chişinăuieni au fost condamnaţi la 23 şi, respectiv, 22 de ani de detenţie pentru omor, tentativă de omor intenţionat şi purtarea şi păstrarea ilegală armelor de foc şi muniţiilor. Verdictul a fost dictat după ce procurorii au demonstrat prin probe vina acestora, chiar dacă inculpaţii au negat că ar fi comis crima.

28 Dec 2018
by  - 
Publicat în Justitie

Procurorii anticorupție au finalizat urmărirea penală și au transmis instanței de judecată cauza penală în privința a trei bărbați învinuiți de săvârșirea, în complicitate, a infracțiunii trafic de influență.

25 Dec 2018
Publicat în Justitie

Președinta Fundației Open Dialog, Ludmila Kozlovska, a fost citată de Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale pentru a se prezenta la procuratură pentru audieri în cadrul unui dosar penal. Kozlovska trebuie să se prezinte la sediul procuraturii de pe strada Ștefan cel Mare pentru interogatoriu pe 27 decembrie la ora 14:00.

18 Dec 2018
by  - 
Publicat în Justitie

Şedinţa de judecată în dosarul fostului preşedinte al Consiliului de Administraţie al Băncii de Economii, Ilan Şor, primar de Orhei, programată pentru luni, 17 decembrie, la Curtea de Apel Cahul, a fost amânată pentru 21 ianuarie. 

14 Dec 2018
by  - 
Publicat în Justitie

Ziarul de Gardă scrie că Ministerul de Finanțe va aloca dintr-un fond de rezervă al guvernului nu mai puțin de 1.254.871 dolari americani, pentru a executa integral o hotărâre arbitrală pronunțată în iunie curent de Centrul Internațional pentru Soluționarea Diferendelor Relative de Investiții (ICSID).

13 Dec 2018
Publicat în Justitie

 O nouă ședință de judecată în cazul lui Gheorghe Petic s-a lăsat cu un protest de susținere a acestuia, dar și cu un contraprotest. Unii au venit să susțină fostul polițist de frontieră, cerând ca acesta să fie eliberat, iar alții au solicitat condamnarea lui pentru viol. Gheorghe Petic ar fi declarat, potrivit unor surse media, că ar fi supus foamei și torturat în penitenciar. De partea cealaltă, autoritatea națională a penitenciarelor a menționat că va veni cu o reacție, după ce se va documenta.

10 Dec 2018
by  - 
Publicat în Justitie

Ex-directorul filialei Dondușeni a unei bănci comerciale a fost trimis pe banca acuzaților, pentru încălcarea regulilor de creditare, abuz de serviciu și însușirea mijloacelor bănești în proporții deosebit de mari în procesul de creditare a mai multor persoane din raioanele de nord a țării. 

10 Dec 2018
by  - 
Publicat în Justitie

Două decenii după gratii pentru inculpatul, care în vara acestui an, şi-a ucis vecina la Mereni. Pedeapsa a fost dictată de Curtea de Apel Chişinău, care a admis contestaţia procurorilor împotriva sentinţei primei instanţe, prin care acesta fusese condamnat la doar 15 ani închisoare pentru acţiuni violente cu caracter sexual şi omorul intenţionat al vecinei. 

Pagina 1 din 71