Evenimentul zilei

Mie07082020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție
Evenimentul zilei - Justitie
28 Feb 2020
Publicat în Justitie

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a criticat activitatea Procuraturii Generale de până în prezent și le-a cerut procurorilor „să se rupă definitiv de trecut, însă să nu uite lecțiile”.

26 Feb 2020
Publicat în Justitie

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a luat act de sugestiile avocaţilor unor persoane pretins persecutate politic şi a decis antrenarea apărătorilor acestora în procesul de evaluare a celor 38 de dosare penale, prezumat instrumentate pe motive politice.

24 Feb 2020
Publicat în Justitie

Cauzele au fost intentate pe motiv de pretinse fapte prejudiciabile săvârşite de către judecători.

22 Feb 2020
Publicat în Justitie

Conform planului de acțiuni, inițiativa urmează să fie definitivată în luna aprilie, iar în a doua jumătate a lunii mai va fi remisă pentru expertiză Comisiei de la Veneția, transmite IPN.

21 Feb 2020
by  - 
Publicat în Justitie

Un ofițer de investigație din cadrul Inspectoratului de Poliție Ciocana, bănuit de trafic de influență, a fost reținut joi seara de către Procuratura Anticorupție. Polițistul este bănuit că a pretins și primit patru mii de euro de la un bărbat cercetat penal pentru contrabandă, relatează IPN.

20 Feb 2020
Publicat în Justitie

Banii respectivi vor fi achitați de către Republica Moldova ca urmare a unei decizii CEDO, pronunțată în 2011. Cu o solicitare de rectificare a bugetului în acest sens a venit premierul Ion Chicu, în cadrul ședinței Guvernului, menționând că nota de plată a celor 70 de milioane a ajuns la executiv și trebuie onorată,  transmite IPN.

19 Feb 2020
by  - 
Publicat în Justitie

Un Grup de control și monitorizare, format din 6 procurori, va evalua 38 de dosare penale, pretins instrumentate pe motive politice. O dispoziție în acest sens a fost emisă de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, care a luat act de Declarațiile și Raportul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), care indica o listă de dosare cu suspiciuni de urmărire ilegală, abuzivă, selectivă și pe motive politice a unor persoane din Republica Moldova.

17 Feb 2020
by  - 
Publicat în Justitie

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) investighează noi episoade ale crimelor comise de un grup specializat în escrocherie imobiliară, despre care Procuratura anunțase la 23 mai 2019 că a fost trimis în judecată.

12 Feb 2020
Publicat în Justitie

Pe numele fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost deschis un nou dosar penal, acesta fiind suspectat de îmbogățire ilicită și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

08 Feb 2020
Publicat în Justitie

Concursul constă dintr-o probă scrisă și un interviu petrecute la sediul Ministerului Justiției (mun. Chișinău, str. 31 August 1989, nr. 82). Informația privind data, ora și locul desfășurării probelor va fi afișată suplimentar pe pagina Ministerului Justiției la rubrica „Posturi vacante/Voluntariat/Informații despre concurs”.

06 Feb 2020
Publicat în Justitie

Comisia juridică, numiri și imunități a anunțat concurs public pentru selectarea candidaților la funcțiile de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din partea Parlamentului.

05 Feb 2020
by  - 
Publicat în Justitie

Cauza penală în care este cercetat fostul director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Vasile Botnari, pentru depășirea atribuțiilor în cazul expulzării profesorilor turci, a fost expediată în judecată. 

04 Feb 2020
Publicat în Justitie

Curtea de Apel a respins recursul avocaților privind eliberarea și cercetarea lui Viorel Morari în stare de libertate.

01 Feb 2020
by  - 
Publicat în Justitie

Procuratura Anticorupție a dispus neînceperea urmăririi penale pe faptul informațiilor și declarațiilor apărute în presă privind tranzacționarea funcției de procuror general în anul 2009 în schimbul sumei de două milioane de euro. Motivul este „lipsa faptului infracțiunii de corupere activă și pasivă”. O ordonanță în acest sens a fost emisă la mijlocul lunii ianuarie, relatează IPN.

Pagina 1 din 77