Evenimentul zilei

Ma05262020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Andrei Baștovoi și fiul său vor avea 72 de ore de libertate pentru a participa la înmormântarea Svetlanei

Andrei Baștovoi și fiul său vor avea 72 de ore de libertate pentru a participa la înmormântarea Svetlanei

31 Ianuarie 2016 - 

Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, după o ședință urgentă la Guvern, convocată în legătură cu mai multe decese înregistrate noapte trecută din cauza incendiilor și a scurgerilor de gaz, a declarat că Andrei Baștovoi și fiul său vor avea 72 de ore de libertate pentru a putea participa la înmormântarea soției și mamei, Svetlana Baștovoi. Aceasta a decedat ieri-seara, din cauza unei scurgeri de gaze care s-a produs în casa lor.

„Atât tatăl cât și fiul Baștovoi au fost informați despre incident. Li s-a oferit asitența necesară în penitenciar. Au fost lansate toate discuțiile cu Procuratura pentru ca aceste persoane să poate asista la toate procedurile funerare. Până diseară, acestor persoane li se va oferi până la 72 de ore ca să se ocupe de aceste măsuri tragice”, a declarat Cebotari.
Ministrul spune că, deocamdată, nu se poate pune problema amnistierii celor doi, așa cum solicită rudele familiei, fiindcă dosarul se află în examinare la Curtea de Apel.
„Potrivit legislației, grațierea este o prerogativă absolută a șefului statului și ea se aplică doar după ce este pronunțată o hotărâre definitivă și irevocabilă. Ceea ce nu poate fi aplicat în cazul Baștovoi, deoarece dosarul se află abia la Curtea de Apel”, a adăugat ministrul Justiției.

Amintim că pompierii au intervenit aseară pe strada Gheorghe Asachi unde o femeie de 59 de ani a murit, iar un tânăr de 26 de ani a fost făsit în locuință și transportat la spital în stare de comă. Ulterior potrivit informațiilor apărute în presă, s-a stabilit că este vorba de Svetlana și Mircea Baștovoi, soția și respectiv fiul lui Andrei Baștovoi, unul din semnatarii declarației de independență.
Mai precizăm că Andrei Baştovoi, deputat în primul Parlament şi semnatar al Declaraţiei de Independenţă, a fost condamnat în 2013 la 9 ani de puşcărie, pentru că ar fi delapidat fonduri pe când era vicepreşedinte al Ascom Group şi pentru că ar fi comandat un dublu omor. În acelaşi dosar, pentru acuzaţia delapidare de fonduri a fost condamnat şi fiul lui Baştovoi, Valentin, care s-a ales cu 8 ani de închisoare.

Lasă un comentariu