Evenimentul zilei

Ma04072020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Molipsiți de tupeul lui Usatîi, avocații acestuia îl declară pe procuror “incompetent și obraznic”

Molipsiți de tupeul lui Usatîi, avocații acestuia îl declară pe procuror “incompetent și obraznic”

23 Martie 2017 - 

În cadrul ședinței de judecată în dosarul lui Renato Usatîi din 23 martie, avocații au anunțat recuzare procurorului, motivând că acesta este incompatibil de a efectua urmărirea penală în acest dosar.

Apărarea primarului de Bălți, ascuns la Rublyovka, a menționat că ar fi cerut accesul la documentele legate de învinuirea clientului, dar procurorul a refuzat categoric să le prezinte. De asemenea, aceștia au mai afirmat că judecătorul susține opoziția procurorului și din acest motiv, s-a produs un mic conflict juridic, în urma căruia s-a decis amânarea procesului pentru data de 3 aprilie.

„Judecătorul nu dă prioritate procurorului, el integral respinge cererile și demersurile apărării. Materialele urmării penale pe care noi le-am solicitat fac parte din dosarul penal care a fost clasat și în cazul în care instanța de judecată și procurorul refuză să ne prezinte aceste materiale, ei ne defavorizează vis-a-vis de oponentul nsotru Gorbunțov, dat fiind faptul că atât apărarea dnului Gorbunțov cât și domnul Gorbunțov au recunoscut în instanța de judecată la domnul Postica că dânșii au făcut cunoștință cu materialele cauzei clasate, pe care noi le solicităm. Nouă ni s-a refuzat și astăzi, obrăznicia domnului procuror nu are limită”, a menționat apărarea. Conform apărării, instanța de judecată urmează să se expună asupra recuzării procurorului în ședința din data de 3 aprilie.

Amintim că, la 24 octombrie 2016, autoritățile de la Chișinău au emis mandat de arest pe numele lui Renato Usatîi, învinuit de către procurorii moldoveni că, în 2011, l-a expropriat pe bancherul rus, Gherman Gorbunţov, de pachetul majoritar de acțiuni pe care le deținea la Universalbank şi a comandat ulterior asasinarea acestuia. 

 

Lasă un comentariu