Evenimentul zilei

Ma01232018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție VIDEO// DOSARUL parcărilor cu plată: Igor Gamrețchi și-a recunoscut parțial vina și colaborează cu ancheta

VIDEO// DOSARUL parcărilor cu plată: Igor Gamrețchi și-a recunoscut parțial vina și colaborează cu ancheta Recomandat

16 Mai 2017 - 

Șeful Direcției Transport al mun. Chișinău, Igor Gamrețchi, și-a recunoscut parțial vina. Cel puțin, așa susține procurorul care instrumentează dosarul „parcărilor cu plată”, Dumitru Robu.

Declarațiile procurorului au fost făcute astăzi, 16 mai, după ce magistrații Judecătoriei Buiucani, au prelungit mandatul de arest la domiciliu pe numele milionarului Alexander Pinchevsky, figurant al aceluiași dosar.

Amintim că, la 25 aprilie, șapte persoane au fost reţinute de CNA şi procurori într-un dosar de corupţie, ce vizează selectarea companiilor care urmau să se ocupe de amenajarea parcărilor cu plată în capitală. Este vorba despre viceprimarul municipiului Chişinău, Nistor Grozavu, şeful Direcţiei transport urban şi căi de comunicaţie, Igor Gamrețchi, un fost consilier municipal, Ghenadie Ivașcenco, administratorii a trei companii de parking, dar şi omul de afaceri, Alexander Pinchevsky, suspectat că ar fi gestionat din umbră mai multe companii participante la licitaţie, inclusiv cea câştigătoare.

Actualmente, Nistor Grozavu și Alexander Pinchevsky se află în arest la domiciliu, iar ceilalți cinci reținuți au fost plasați în arest preventiv în izolator. 

De menționat că, în dosarul parcărilor cu plată, alte patru persoane - șeful Întreprinderii de Stat „Calea Ferată”, Iurie Topală, doi consilieri municipali și un reprezentant al Agenției Proprietății Publice - sunt cercetate în stare de libertate.

Vezi aici VIDEO: 

Lasă un comentariu