Evenimentul zilei

Vi06222018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Ministerul Justiției nu a avut nici o treabă cu proiectul de modificare a Constituției propus de Dodon și nici nu i-a dat aviz

Ministerul Justiției nu a avut nici o treabă cu proiectul de modificare a Constituției propus de Dodon și nici nu i-a dat aviz Recomandat

19 Mai 2017 - 

Proiectul de lege privind modificarea Constituției, propus de președintele Republicii Moldova, a fost discutat din punct de vedere legislativ de viceministrul Justiției, Nicolae Eșanu, și delegația Comisiei de la Veneția, aflată în vizită de lucru în țara noastră.

Nicolae Eșanu a comunicat că proiectul nu a fost elaborat cu o contribuție a Ministerului Justiției și nu a fost înaintat spre avizare acestuia. Astfel, nu există o poziție din punct de vedere legislativ față de acest subiect. 

Oficialii au analizat organizarea referendumului consultativ, aspecte privind pronunțarea constituționalității acestuia, dar și despre posibilele modificări în cazul unui aviz din partea Curții Constituționale.

Reprezentanții Comisiei de la Veneția se află în țara noastră la invitația lui Igor Dodon, în vederea avizării inițiativei legislative a acestuia, privind acordarea mai multor împuterniciri instituției prezidențiale. Ei au avut întrevederi cu fracțiunile parlamentare, cu reprezentanții altor instituții ale statului și cu ai ONG-urilor, se arată într-un comunicat al Serviciului protocol, informare și comunicare cu mass-media al Ministerului Justiției.

Majoritatea dintre actorii politici de la Chișinău au relevat că președintele Igor Dodon ar vrea să aibă cât mai multă putere, ca să poate dizolva Parlamentul când vrea mușchiul său (în cinci situații neprevăzute de Constituție), lucru inadmisibil într-un stat de drept.

 

 

 

Lasă un comentariu