Evenimentul zilei

Joi04262018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Avocatul-vedetă, Valerian Mânzat, alias "Liubcik", nu a fost prezent azi la Curtea de Apel, să asculte decizia motivată. Avocații: N-a fugit din țară. Unde să plece?

Avocatul-vedetă, Valerian Mânzat, alias "Liubcik", nu a fost prezent azi la Curtea de Apel, să asculte decizia motivată. Avocații: N-a fugit din țară. Unde să plece? Recomandat

19 Mai 2017 - 

Curtea de Apel Chișinău a prezentat astăzi, 19 mai, decizia motivată în dosarul lui Valerian Mânzat, scrie Ziarul de Gardă. Avocatul-vedetă nu a fost prezent în sala de judecată. 

„Decizia este pe 87 de pagini tipărite. Încă nu am luat cunoștință cu acestea. Valerian Mânzat trebuie să vină. Asta mi-a spus la telefon…”, a spus Gheorghe Amihalachioaie, avocatul lui Mânzat.

Apărătorul infirmă faptul că Mânzat ar fi fugit din țară. „Unde să plece?”, s-a întrebat partea apărării. 

Amintim că, la 5 aprilie 2017, Curtea de Apel Chișinău a menținut hotărârea de acum doi ani a Judecătoriei sect. Râșcani prin care avocatul-vedetă, Valerian Mânzat, a fost condamnat la nouă ani de închisoare într-un dosar penal de escrocherie în domeniul asigurărilor. În timp ce magistrații de la CA pronunțau decizia, Mânzat, alături de alți patru învinuți pe dosar, se aflau la parterul instanței, afirmă avocatul Gheorghe Amihalachioaie, care precizează că prezența inculpatului nu era obligatorie, deoarece instanța nu a prevăzut expres arestul în sala de judecată. 

 

Lasă un comentariu