Evenimentul zilei

Vi07202018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Cazul violului minorei de la Orhei. A fost reținut și poliţistul sub ochii căruia s-a produs crima: acesta nu fusese doar „martor pasiv”

Cazul violului minorei de la Orhei. A fost reținut și poliţistul sub ochii căruia s-a produs crima: acesta nu fusese doar „martor pasiv”

09 August 2017 - 

La o săptămînă de la arestarea a doi locuitori ai satului Vatici, cercetaţi penal pentru violul unei minore, procurorii l-au reţinut şi pe poliţistul în prezenţa căruia s-ar fi produs crima.

Incidentul a avut loc în noaptea de 22 spre 23 iulie, la discoteca din satul Pelivan, când învinuiţii, care se cunoşteau cu victima, au ademenit-o în autoturismul unuia dintre aceştia sub pretextul de a o duce acasă. Prin constrîngere psihică şi fizică, aceştia au abuzat sexual minora în vîrstă de 16 ani. Crima s-a produs în prezenţa celui de-al treilea complice, care se afla la volan. Acesta s-a dovedit a fi poliţist în cadrul Inspectoratului de poliţie Orhei. 

În cadrul urmăririi penale s-a stabilit că victima ar fi fost abuzată sexual şi de către acel poliţist cu patru zile mai devreme, când inspectorul a invitat minora la întâlnire. Sub pretextul că are de examinat o plângere, acesta a dus fata la Inspectoratul de poliţie din Orhei, unde a violat-o în biroul său de serviciu, relevă Secţia relaţii publice a Procuraturii Generale.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală, declaraţiile minorei s-au confirmat, procurorii reţinându-l pe poliţist preventiv pentru 72 de ore, acestuia fiindu-i incriminate două capete de acuzare: viol şi complicitate la comiterea violului.

Procuratura raionului Orhei continuă acţiunile de urmărire penală, iar dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi, inculpaţii riscă până la 12 ani de închisoare.

 

 

 

 

Lasă un comentariu