Evenimentul zilei

Dum07222018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Gata cu joaca! UE închide robinetul cu bani destinați reformei justiției din R. Moldova

Gata cu joaca! UE închide robinetul cu bani destinați reformei justiției din R. Moldova Recomandat

11 Octombrie 2017 - 

Mersul lent al reformelor din domeniul justiției în Republica Moldova a determinat Bruxellesul să anunțe, miercuri, că nu va mai transfera fonduri pentru bugetul de stat de la Chișinău pentru a susține reformele în sectorul justiției.

„Astăzi, UE anunță că nu va mai transfera fonduri pentru bugetul de stat moldovean pentru a susține reformele în sectorul justiției. Aceste fonduri au fost disponibile pentru autoritățile din Republica Moldova care au fost de acord să le utilizeze pentru reforme în sectorul justiției, mai ales în perioada anilor 2014 și 2015. UE a urmărit cu atenție procesul de implementare a reformelor și a notat că autoritățile din Republica Moldova au arătat un angajament insuficient pentru a implementa reforme în sectorul justiției în anii 2014 și 2015. Cu alocarea insuficientă a fondurilor și a personalului, reformele necesare nu au fost implementate. Ca rezultat, progresul înregistrat nu a fost suficient.

Acest lucru înseamnă că autoritățile din Republica Moldova nu au îndeplinit condițiile UE pentru a primi un ultim transfer financiar în cadrul programului de reforme a sectorul justiției, în valoare de 28 milioane EUR. Această sumă nu va fi transferată în bugetul de stat al Republicii Moldova, ci va rămâne la UE”, se arată într-un comunicat de presă al Delegației UE în R. Moldova.

Șeful Delegației UE în Republica Moldova, Ambasadorul Peter Michalko, a precizat că banii vor fi folosiți în alte domenii care să aducă într-un mod mai direct îmbunătățirea calității vieții cetățenilor. „"UE continuă să ofere suport moldovenilor, care lucrează din greu pentru un viitor mai bun. Analizăm acum asupra modului în care am putea să ajutăm cetățenii în anii care vin. Noi dorim să oferim prioritate proiectelor care îmbunătățesc direct viața moldovenilor”, a declarat oficialul european.

 

 

Lasă un comentariu