Evenimentul zilei

Dum10212018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Noi imagini cu Andrei Braguța, bătut cu cruzime în celulă. Trei polițiști și patru deținuți, trimiși în judecată // VIDEO

Noi imagini cu Andrei Braguța, bătut cu cruzime în celulă. Trei polițiști și patru deținuți, trimiși în judecată // VIDEO Recomandat

24 Octombrie 2017 - 
Foto: Unimedia.info Foto: Unimedia.info

Șapte persoane, trei inspectori ai izolatorului de detenție provizorie al Direcției de Poliţie a municipiului Chișinău și patru deținuți, vor compărea pe banca acuzaților în dosarul lui Andrei Braguţa, care a murit în penitenciar la sfârșitul lunii august.

Media

Polițiștii sunt acuzați de manifestarea consimțământului tacit la comiterea actelor de tortură în privința lui Andrei Braguţa de către cei patru codeținuți de celulă ai victimei, precum și pentru supunerea victimei la tratamente inumane.

Potrivit comunicatului, în acțiunile deținuților procurorii au reținut aplicarea, cu consimțământul tacit și expres al polițiștilor din izolator, a violenței, tratamentului inuman și vătămarea intenționată medie a integrității corporale, comise în privința cetățeanului Braguţa. Deținuții sunt cercetați în stare de arest preventiv, iar polițiștii – în arest la domiciliu, iar dacă vor fi găsiși vinovați, riscă de la 8 la 15 ani de închisoare.

PG informează că acțiunile de urmărire penală continuă în privința altor zece polițiști ai izolatorului de detenție provizorie al Direcției de Poliţie a municipiului Chișinău, bănuiți de comiterea tratamentului inuman în privința victimei. Totodată, procurorii investighează acțiunile și inacțiunile factorilor de decizie ai instituțiilor statului în a căror custodie s-a aflat victima, fiind inițiate două cauze penale distincte pe faptul excesului de putere și încălcării din neglijență a regulilor și metodelor de acordare a asistenței medicale.

PG amintește că Andrei Braguţa a fost reținut pe 15 august. Tânărul de 32 de ani a ajuns în detenție după ce s-ar fi luat la harță cu inspectorii de patrulare, pentru că aceștia i-ar fi aplicat o amendă pentru depășirea limitei de viteză. Pe 26 august, tânărul a decedat în Penitenciarul  de la Pruncul. Pe 31 august IGP a venit cu precizări în cazul decesului, menționând că acesta ar fi murit ca urmare a unei „insuficiențe respiratorii” și „bronhopneumonie purulentă”. Iar vânătăile pe care tânărul le-ar fi avut pe corp sunt rezultatul agresiunii din partea colegilor de celulă, care au declarat că Braguța avea un comportament deviant.

Lasă un comentariu