Evenimentul zilei

Mie12122018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Lupta dintre clanuri a răbufnit în mass-media. Interlopul Proca face dezvăluiri despre cine i-a comandat omorul lui Gorbunțov

Lupta dintre clanuri a răbufnit în mass-media. Interlopul Proca face dezvăluiri despre cine i-a comandat omorul lui Gorbunțov

03 Noiembrie 2017 - 

Toată lumea e bulversată la Chișinău și nu numai. Toți vorbesc, dis–de–dimineață, despre asta: ai privit interviul cu Proca? Ai văzut ce a declarat?  

„Oligarhul Vladimir Plahotniuc este cel care a comandat asasinarea bancherului rus Gherman Gorbunţov. Dezvăluirea îi aparţine asasinului plătit de şeful PD, interlopul moldovean Vitalie Proca, care a oferit un interviu în exclusivitate pentru Jurnal TV”, scriu mai multe site-uri. 

„Comanda e a lui Plahotniuc. Nu ştiu cum îl vede restul lumii, dar eu îl consider un criminal în serie şi ştiu de ce vorbesc aşa. M-a prins într-un moment în care am stat mai prost cu banii. Nu am putut să întorc o sumă de bani împrumutată şi mi s-a propus să fac acest lucru”, a declarat Vitalie Proca.

Interlopul a oferit mai multe detalii despre cum Plahotniuc a încercat să-l determine să dea vina pe Renato Usatîi pentru comandarea asasinatului asupra lui Gorbunţov, dar şi alte informaţii şocante despre viaţa din umbră a oligarhului, inclusiv despre consumul de droguri şi activitatea sa de proxenet”, se arată în interviul oferit pentru Jurnal TV de către Vitalie Proca, care se află în Penitenciarul Jilava din Bucureşti.

în context, protv.md a difuzat un interviu dat de Gherman Gorbunțov unei publicații străine. Acesta afirmă că nu-l crede pe asasinul Vitalie Proca, care a declarat ca, la comanda democratului Vlad Plahotniuc, a apăsat pe trăgaci, la Londra, intenționând să-l omoare pe bancherul rus. Gorbunțov spune că Plahotniuc nu avea niciun motiv ca să comande asasinarea sa și că Proca a vorbit, acuzându-l pe democrat, fiind plătit de Renato Usatii. Declarațiile au fost făcute de Gorbunțov într-un interviu acordat prin skype pentru Zeppelin Investigations.

Pe de altă parte, potrivit purtătorului de cuvânt a Partidului Democrat, Vitalie Gămurari, declarațiile făcute de către Vitalie Proca sunt false. „Președintele PD, Vlad Plahotniuc, nu comentează declarațiile unui criminal condamnat la 21 de ani de detenție în România. Urmează, din punct de vedere juridic, să analizăm interviul și să depunem plângere penală împotriva lui Vitalie Proca și celor care au regizat interviul”.

Și Procuratura Generala a reacționat după declarațiile făcute de Vitalie Proca în cadrul interviului. Reprezentanții Procuraturii spun că, anterior, autoritățile de la Chișinău au inițiat o investigație în care sunt vizate mai multe persoane care ar fi încercat să-l plătească pe Vitalie Proca pentru ca acesta să facă unele declarații false.

"Procuratura a oferit recent detalii pe marginea acestui caz, imediat ce au apărut noi probe, care au fost transmise inclusiv partenerilor externi, care participă la investigarea cazului. Aşa precum am informat în repetate rânduri, există de mai multe luni o investigaţie, inclusiv care vizează încercările de a obţine declaraţii false din partea deţinutului Proca, condamnat în România, în care sunt anchetate mai multe persoane depistate că ar fi intermediat o înţelegere în acest sens între deţinut şi un alt figurant al dosarului tentativei de omor asupra lui Gherman Gorbunţov, înţelegere pentru care s-ar fi dat o parte din suma convenită iniţial”, relevă un comunicat al Procuraturii Generale.

 

 

 

 

Lasă un comentariu