Evenimentul zilei

Vi12142018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție VIDEO//Kievul a început reforma justiției, pe când și la Chișinău? VEZI ce decret a semnat președintele Petro Poroșenko

VIDEO//Kievul a început reforma justiției, pe când și la Chișinău? VEZI ce decret a semnat președintele Petro Poroșenko

13 Noiembrie 2017 - 

Cu fondurile tăiate de la UE pe zona justiției, Repulica Moldova are restanțe mari la acest capitol în raport cu alinierea la standardele UE. În tot acest timp, Ucraina face eforturi de schimbare pe acest segment, acolo unde, la fel ca în R. Moldova, există o problemă endemică.

Media

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a semnat decretul privind numirea a 114 judecători la noua Curte Supremă a Ucrainei. Șeful Administrației Prezidențiale a Ucrainei, Oleksei Filatov a citi decretul prezidențiale în cadrul unei ceremonii solemn de depunere a jurământului de către toți judecătorii Curții Supreme a Ucrainei, relatează Karadeniz Press.

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a notat că această Curte Supremă a fost formată în urma unei competiții transparente, deschise și unice pentru prima dată. „Fiecare al patrulea judecător al noii Curți Supreme este un avocant pledant sau un cercetător. Ei vor avea șansa să contruiască un nou sistem de justiție, ghidat de legile Ucrainei și standardele și valorile europene”, a declarat Poroșenko.

 

El a mai subliniat că unu număr de legi privind schimbarea sistemului de justiție vor trebui adoptate, inclusiv legea privind tribunalul anti-corupție, sau legile profesiilor legale, educației și altele. „Deschidem o nouă pagină în istoria justiției din Ucraina”, a previzat Poroșenko. 

Lasă un comentariu