Evenimentul zilei

Vi12142018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Un ales local din oraşul Codru, trimis în judecată pentru escrocherie

Un ales local din oraşul Codru, trimis în judecată pentru escrocherie

14 Noiembrie 2017 - 

Un membru al consiliului orășenesc Codru va compărea pe banca acuzaţilor pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari. Procuratura municipiului Chişinău a finalizat urmărirea penală şi a expediat respectiva cauză penală pentru examinare în judecată. 

La modul concret, procurorii au stabilit că, în perioada mai 2011- septembrie 2012, inculpatul, care gestiona activitatea a două organizații comerciale, ar fi dobândit ilicit, prin înşelăciune şi abuz de încredere, bunuri ale mai multor persoane. Mai exact, sub pretextul organizării şi desfăşurării activităţii de comercializare a mărfurilor nealimentare în piaţă, inculpatul a condiţionat cumpărarea gheretelor amplasate pe teritoriul pieţei „Curcubeu” de pe strada Columna, afirmând eronat că acestea îi aparţin, relevă Secţia relaţii publice a Procuraturii Generale.

În acest scop, inculpatul a încheiat cu persoanele care intenţionau să desfăşoare activitate de întreprinzător în respectiva piaţă 22 de contracte de vânzare-cumpărare a gheretelor, solicitând şi primind personal sau prin intermediul unor persoane terţe, în total, 1,4 milioane de lei. 

Ulterior, sub pretextul anumitor erori la perfectarea contractelor de vânzare-cumpărare a gheretelor, care urmează a fi corectate, a solicitat și primit de la victime aceste acte, pe care nu le-a restituit beneficiarilor, ci le-a substituit prin contracte de locațiune a gheretelor, cauzându-le comercianţilor daune în proporții considerabile.

Inculpatul a fost reţinut acum două luni, până în prezent fiind cercetat în stare de arest preventiv, iar dacă va fi găsit vinovat, el riscă de la 8 până la 15 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate până la cinci ani. 

 

Lasă un comentariu