Evenimentul zilei

Dum05312020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Așa cum s-a stabilit: Filat rămâne îmbrăcat în zeghe, CSJ a respins cererea de recurs în anulare în dosarul fostului prim-ministru

Așa cum s-a stabilit: Filat rămâne îmbrăcat în zeghe, CSJ a respins cererea de recurs în anulare în dosarul fostului prim-ministru

12 Decembrie 2017 - 

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a declarat ca fiind neîntemeiată și inadmisibilă cererea de recurs în anulare în dosarul fostului premier Vlad Filat, depusă acum trei luni de către Casa de avocatură „Popa și Asociații”. 

Decizia a fost publică pe pagina web CSJ. Cererea avocaților a fost examinată în lipsa părților, iar pronunțarea deciziei va avea loc pe 28 decembrie, transmite IPN.

Igor Popa, avocatul lui Vlad Filat, a declarat pentru IPN că este regretabil faptul că CSJ a respins recursul în anulare. Dosarul nu se încheie aici, Vlad Filat își va căuta dreptatea la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. 

„Este regretabil că până la examinarea cauzei la CEDO Vlad Filat va fi izolat. Cred ca magistrații care au comis ilegalități în dosarul Filat vor fi pedepsiți pentru condamnarea ilegală a acestuia”, a spus Igor Popa.

Cererea a fost depusă la CSJ pe 14 septembrie. Avocații cereau repetat instanței casarea hotărârilor Curții de Apel și a Judecătoriei Buiucani, rejudecarea cauzei și pronunțarea unei noi hotărâri prin care Vlad Filat să fie achitat și eliberat din detenție. În cerere, Igor Popa a invocat lipsa publicității ședințelor de judecată, încălcarea dreptului la un remediu efectiv, încălcarea dreptului la apărare, nemotivarea hotărârilor judecătorești etc.

Vlad Filat a fost condamnat la nouă ani de detenție pentru abuz în serviciu și corupere pasivă, pornind de la un autodenunț al lui Ilan Șor, în care acesta spunea că i-a oferit, pe timpul când Vlad Filat era premier, bani și cadouri în valoare de 250 de milioane de dolari în schimbul unor servicii guvernamentale. Vlad Filat pledează nevinovat.

 

Lasă un comentariu