Evenimentul zilei

Mie12192018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Ca la noi, la nimeni: Se propune ca acțiunile în domeniul drepturilor omului să fie monitorizate de cei responsabili de aceste politici

Ca la noi, la nimeni: Se propune ca acțiunile în domeniul drepturilor omului să fie monitorizate de cei responsabili de aceste politici

13 Decembrie 2017 - 

Ministerul Justiției propune crearea unui consiliu în scopul monitorizării implementării acțiunilor prevăzute de Planul Naţional în domeniul Drepturilor Omului pentru următorii cinci ani. Președinte al consiliului ar urma să fie premierul, iar vicepreședinți – ministrul justiției și cel al afacerilor externe și integrării europene, transmite IPN.

Secretarul general al Ministerului Justiției, Anatolie Munteanu, a declarat astăzi, la un briefing, că din consiliu ar urma să mai facă parte șapte miniștri, secretarul general al Guvernului, președinții a două comisii parlamentare, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, președintele Consiliului Superior al Procurorilor, procurorul general, avocatul poporului, bașcanul Găgăuziei, primarul municipiului Chișinău, primarul municipiului Bălți etc.

Potrivit lui Anatolie Munteanu, Planul Național de acțiuni în domeniul Drepturilor Omului a fost aprobat de Guvern şi se află la Parlament. Obiectivul este ca toți cetățenii, în special grupurile vulnerabile, să beneficieze de respectarea drepturilor fundamentale, de un cadru legal adecvat și de servicii corespunzătoare standardelor internaționale în domeniu. Documentul are ca scop facilitatea accesului la justiție, promovarea egalității, protecția drepturilor persoanelor cu dizabilități, protecția persoanelor care fac parte din grupurile minorităților naționale, etnice, religioase și lingvistice.

„Planul a fost elaborată în baza recomandărilor adresate ţării noastre de către organele de monitorizare ale Organizației Națiunile Unite, Consiliului Europei, dar și ale Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa”, a declarat secretarul general al Ministerului Justiției. 

Pentru implementarea acțiunilor prevăzute vor fi alocați bani din bugetul public național și din contribuțiile complimentare ale organizațiilor internaționale și ale partenerilor de dezvoltare.

 

 

Lasă un comentariu