Evenimentul zilei

Mie12192018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Reținut pentru influențarea martorilor în dosarul de învinuire a secretarului Consiliului Bubuieci

Reținut pentru influențarea martorilor în dosarul de învinuire a secretarului Consiliului Bubuieci

14 Decembrie 2017 - 

O persoană a fost reținută de oamenii legii iar alta este în căutare, fiind bănuite că ar fi determinat doi martori pe dosarul învinuirii secretarului consiliului Bubuieci, să depună declaraţii mincinoase în favoarea ultimului.

 

Potrivit procurorilor, bănuiţii au venit la domiciliul unuia dintre martori şi i-au solicitat să-l ajute pe secretar de a se eschiva de la răspundere penală. În continuare, deplasându-se la domiciliul secretarului, unde se mai afla un martor, sub convingerea şi dictarea a mai multor persoane aceştia au scris recipise, precum că au primit bani în sumă de 100.000 de lei de la secretar pentru loturile de teren din comuna Bubuieci. 

Astfel, s-a constatat că scopul întocmirii recipisei, precum şi determinarea ulterioară a martorilor să depună declaraţii false, au fost efectuate pentru absolvirea de răspundere penală a învinuitului.

Temei pentru pornirea urmăririi penale au fost materialele acumulate de Inspectoratul de Poliţie Străşeni privind răpirea unei persoane cât şi depoziţiile unui martor care a fost determinat să-şi schimbe declaraţiile.

Amintim că, secretarul Consiliului ar fi identificat patru loturi, care aparţineau Primăriei şi care urmau a fi repartizate unor localnici. Urmărind scopul înstrăinării acestora, secretarul, împreună cu alţi complici, ar fi căutat persoane din alte localităţi ale ţării, numele şi prenumele cărora corespundea cu datele de identificare ale adevăraţilor solicitanţi de terenuri, incluşi în lista pentru obţinerea loturilor pentru construcţie. După ce au intrat în posesia loturilor, beneficiarii ar fi făcut procuri generale pe numele secretarului Consiliului, iar ulterior acesta le-ar fi vândut unor terţi. Suma cadastrală a bunurilor menţionate este de peste 700.000 de lei.

Persoana bănuită a fost reţinută miercuri pe un termen de 72 de ore, iar în privinţa celeilalte persoane se întreprind acţiuni în vederea identificării locului aflării.

Tot miercuri, în baza ordonanţei procurorului, deoarece existau circumstanţe ce nu suferă amânare şi pentru a evita distrugerea probelor, au fost efectuate percheziţii la domiciliile persoanelor bănuite.

Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi de comiterea acţiunilor ilegale, bănuiţii riscă pedepse de până la 3 ani închisoare.

 

Lasă un comentariu