Evenimentul zilei

Ma01222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Justiție Doi bărbați au fost reținuți pentru extorcarea a 600 de euro pentru un permis de conducere

Doi bărbați au fost reținuți pentru extorcarea a 600 de euro pentru un permis de conducere

09 Ianuarie 2018 - 

Managerul filialei Cahul a Școlii auto din Comrat și complicele acestuia au fost reținuți sub bănuiala că ar fi extorcat și primit bani pentru organizarea eliberării permiselor de conducere.

 

Potrivit unui comunicat de presă al Centrului Național Anticorupție, bărbații au ajuns în vizorul oamenilor legii după ce un tânăr înmatriculat la școala auto i-a denunțat. Bănuiții vor audiați într-un dosar pornit pentru trafic de influență, iar dacă vor fi găsiți vinovați, riscă până la șase ani de închisoare sau amendă până la 200 de mii de lei. 

Conform materialelor anchetei, managerul ar fi pretins și primit de la denunțător 600 de euro, sub pretextul că poate influența membrii Comisiei de examinare din cadrul Secției Înregistrare a Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto din Cahul, pe care urma să-i determine să evalueze pozitiv cunoștințele și să elibereze permisul de conducere de categoria „B”. Administratorul școlii auto a fost prins în flagrant delict în momentul în care primea cea de-a doua rată de 300 de euro. Cel de-al doilea suspect a fost reținut ulterior.

Potrivit CNA, unul dintre suspecți este la a doua abatere de acest gen. Bărbatul a fost anterior reținut de CNA, fiind cercetat penal pentru infracțiuni similare.

 

Lasă un comentariu